ROGOZIN UDOMIO JAZAVIČARA IZ ČUDNOG EKSPERIMENTA

Autor: mondo.rs

Svet

21.12.2017

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle burnih reakcija, zamenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin udomio je jazavičara nazvanog Nikolas, na kojem su ruski naučnici demonstrirali predsedniku Aleksandru Vučiću kako funkcioniše tehnologija disanja u tečnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dmitrij Rogozin i Aleksandar Vučić

- Nikolas je imao sreće, Dmitrij Rogozin će ga dovesti u svoju porodicu - saopštio je Anton Tonjšin, rukovodilac laboratorije Fondacije za stvaranje udisanja tečnosti/tečnog disanja.

Rogozin je zamolio da mu poklone psa tokom posete Fondacije, pa će jazavičar, prenosi Sputnjik, postati drugi pas u porodici ruskog političara.

Potpredsednik Rusije je sa naučnicima 19. decembra predstavio predsedniku Srbije nacrt tečnog disanja koji su razvili ruski stručnjaci. Tokom ekeperimenta, jazavičara su ubacili u rezervoar sa tečnošću zasićenom kiseonikom, a pas je posle nekog vremena počeo da diše pod vodom.

Nakon objavljivanja snimka eksperimenta na televizijama, ruska javnost je burno reagovala. Korisnici ruskih društvenih mreža su eksperiment i njegovo javno prikazivanje nazvali "paklom".

Posebno su burno reagovala udruženja za zaštitu životinja.

Aktivista društva za zaštitu životinja Jurij Koreckih najavio je da će to društvo podneti policiji prijavu zbog "grubog postupanja prema životinjama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Jadranka

21.12.2017 21:04

Predivan gest Rogozina.Slatka kuca je dobila dom.

veso

21.12.2017 21:09

Human gest.

nina

21.12.2017 21:14

Eksperiment veoma fascinantan.

dada

21.12.2017 21:30

Drago mi je da je pas nasao svoj dom.