PUTIN POBESNEO I UPUTIO DRAMATIČNE PRETNJE: SPREMNI SMO I ZA RAT S AMERIKOM! Ruski predsednik nikad direktniji: Ako nas ne budu čuli, sledi vojni odgovor!

Autor: Republika

Svet

26.12.2021

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin u najnovijem intervjuu za TV "Rusija 1" nije krio da je na stolu i vojno-tehnički odgovor protiv Amerike i NATO ukoliko Zapad ne bude garantovao bezbednost Ruskoj Federaciji na kojoj insistira Moskva.

PUTIN POBESNEO I UPUTIO DRAMATIČNE PRETNJE: SPREMNI SMO I ZA RAT S AMERIKOM! Ruski predsednik nikad direktniji: Ako nas ne budu čuli, sledi vojni odgovor!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin u najnovijem intervjuu nije krio nezadovoljstvo ponašanjem Zapada

Ruski predsednik Vladimir Putin je nedugo nakon svoje godišnje konferencije za novinare, na kojoj je izneo ozbiljne optužbe na račun Zapada i pokazao da se njegova zemlja nimalo ne šali kada je u pitanju zaštita sopstvenih interesa, još direktnije zapretio, pre svega Sjedinjenim Američkim Državama i NATO, otvoreno istakavši da je spreman i na vojni odgovor neprijatelju. 

Šef Kremlja je, naime, odgovarao na pitanje u intervjuu za televiziju "Rusija 1" kakav će odgovor Moskve biti ukoliko Vašington i NATO odbiju da pruže bezbednosne garancije Rusiji. 

- Ako odbiju da nam pruže bezbednosne garancije, vojno-tehnički odgovor Moskve može biti najrazličitiji - izjavio je Putin i nastavio: 

Sve zavisi od predloga koje će mi dati naši vojni stručnjaci - naglasio je ruski lider. 

Podsetimo, ruski predsednik je na godišnjoj konferenciji za medije u četvrtak saopštio da je širenje NATO na istok neprihvatljivo, kao i da dalja dejstva Rusije neće zavisiti od toka pregovora, već od bezuslovnog osiguravanja bezbednosti te zemlje.

S tim u vezi je Moskva 17. decembra objavila nacrte sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama i NATO koji, između ostalog, uključuju odredbe o uzajamnim garancijama bezbednosti u Evropi, o nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u uzajamnom dometu i o odbijanju daljeg širenja NATO na istok, uključujući i za račun bivših republika SSSR.

Dokumenti su predati Vašingtonu i njegovim saveznicima. U jednoj od tačaka nacrta predlaže se da NATO pruži garancije neširenja Alijanse na teritoriju Ukrajine. Kako je ranije izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov, ako Alijansa i SAD ne reaguju na zahteve Rusije za bezbednosnim garancijama, to bi moglo dovesti do nove runde konfrontacije. NATO je potvrdio da je dobio predloge, da će ih proučiti ali da će pri tome u obzir uzeti stav Kijeva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ruski vojnici održali su vojnu vežbu kod granice sa Ukrajinom  

Inače, danas je ruski portal RT objavio kako su ruske snage počele s povlačenjem s teritorije koja se nalazi nedaleko od ukrajinske granice. Reč je o oko 10.000 vojnika, koji su učestvovali u vojnim vežbama, a koji su bili trn u oku Kijevu i Zapadu. Nedeljama se tvrdilo da su oni bili svakog trenutka spremni da krenu u invaziju na ukrajinsku teritoriju. Procene su bile takve da ih ima 170.000, ali je zvanična Moskva to negirala, navodeći da nema apsolutno nikakve pretenzije ka teritoriji bivše republike SSSR. 

Mnogobrojni ruski zvaničnici istakli su da se zapravo iza svega krije plan Zapada da lažnim optužbama na račun Kremlja za sebe obezbede razlog da se NATO snage stacioniraju na teritoriji Ukrajine, a da se zatim ta zemlja na silu uvuče u Alijansu.           

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vlada

24.01.2022 10:46

Amerika je daleko za bilo kakav ozbiljan konvencionalni rat, a Zapadne zemlje koje su u sastavu Nato, nemaju hrabrosti, za napad na Rusiju.