DEDA MRAZ GEJ SE SOČNO IZLJUBIO S MUŠKARCEM! Šokantan prizor izazvao salve komentara, IMA I GOLOTINJE! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

23.12.2021

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte najnoviju prazničnu reklamu iz Norveške koja je izazvala mnogobrojne komentare u toj liberalnoj nordijskoj zemlji.

DEDA MRAZ GEJ SE SOČNO IZLJUBIO S MUŠKARCEM! Šokantan prizor izazvao salve komentara, IMA I GOLOTINJE! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Trenutak iz nove reklame koja je izazvala salve komentara

Božićne reklame u obliku kratkih filmova postale su u Norveškoj tradicija, a ove godine je jedna, u kojoj Deda Mraz ljubi muškarca koji ga čeka kod kuće na Badnji dan, postala je pravi hit, preneo je BBC.

U četvorominutnom filmu norveške državne pošte muškarac piše pismo Deda Mrazu s porukom: "Sve što želim za Božić si ti". I želja mu je ispunjena. Reklama se završava rečima: "Godine 2020. Norveška obeležava 50 godina tokom kojih smo mogli da volimo koga god hoćemo".

- Želeli smo da proslavmo 50 godina od ukidanja zakona kojim je bilo zabranjeno održavati istopolne odnose - kazala je marketinška direktorka pošte Monika Solberg.

Reklama je na internetu pregledana više od dva miliona puta.

- Iznenadile su nas razmere reakcija. Očekivali smo reakciju, ali ne toliku - navela je ona.  

Reklama je, inače, izazvala i poneko podizanje obrva u Norveškoj i susednim zemljama. Uz pohvale bilo je kritika ponajviše zbog toga što je Deda Mraz pretvoren u seksualni objekat i zbog toga što je "prevario" baku Mraz.

Mediji primećuju da bi u mnogim delovima sveta ideja gej-romanse na Božić bila kontroverzna, ali u nordijskom delu sveta ona je uglavnom doživljena kao topla božićna priča što odražava norveški pozitivni pristup prema LGBT pravima. Do 1972. homoseksualnost u Norveškoj bila je kazneno delo, ali se stav vremenom menjao. Trebalo je još 21 godinu za legalizaciju istopolnog braka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading