RUSKE SNAGE LIKVIDIRALE OZLOGLAŠENOG "VIKINGA": Borio se na strani džihadista, sejao smrt decenijama stradao u vazdušnom napadu (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

22.12.2021

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant terorističke grupe DŽunud al Šam, Muslim al-Šišani Margošvili, likvidiran je u ruskom vazdušnom napadu u Siriji, potvrdio je specijalni izaslanik ruskog predsednika u Sirijskoj Arapskoj Republici Aleksandar Lavrentijev.

RUSKE SNAGE LIKVIDIRALE OZLOGLAŠENOG "VIKINGA": Borio se na strani džihadista, sejao smrt decenijama stradao u vazdušnom napadu (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Al-Šišani je ubijen 11. decembra, ali je tek sada stigla zvanična potvrda, piše RIA Novosti.

Lavrentjev je primetio da je aktivnost spavačkih ćelija terorista u Siriji porasla na neprihvatljiv nivo.

Muslim al-Šišani Margošvili učestvovao je u Prvom i Drugom čečenskom ratu, a od 2012. godine se borio u Siriji na strani džihadista. Amerikanci su ga stavili na listu terorista koji se bore za Islamsku državu, što je on negirao.

DŽunud al Šam je čečenska sunitska džihadistička formacija koja se bori protiv sirijske vlade. NJihovi borci deluju uglavnom u provincijama Idlib i Latakija. U početku je njihov broj bio oko 250 ljudi, ali su vazdušnim udarima "proređeni" na nekoliko desetina.

Ispod pogledajte snimak bombardovanja kuće Muslima al-Šišanija.

Muslim Ahmetovič Margošvili, poreklom Kist Čečen, je rođen 26. maja 1972. godine u selu Duisi u Gruziji.

Služio je u snagama PVO SSSR-a u Mongoliji, da bi se nakon početka čečenskih ratova pridružio odredu ozloglašenog Hataba. Učestvovao je u teškim borbama kod sela Galaški 2002. godine.

On je uhapšen 2003. u Ingušetiji, i zahzvaljujući lažnim dokumentima proveo je samo dve godine u zatvoru. Zbog svetle kose i plavih očiju tokom svoje terorističke karijere imao je pozivno ime "Viking".

Dva ratna aviona Su-24M ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga su 11. decembra gađala kuću koja se nalazi u blizini grada Jakubije u zapadnom delu Idliba. NJegova supruga i dve ćerke su lakše ranjene. Iako se prvo pojavila informacija da je Al-Šišani preživeo, danas je stigla potvrda da je likvidiran.

(Republika/Novosti)

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading