BILA JE NAJLEPŠA ŽENA KREMLJA: Bila je zaljubljena u Jugoslovenskog novinara zbog koga se umalo UBILA, niko ne zna gde je sahranjena

Autor: Republika

Svet

22.12.2021

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Regina Zbarskaja je žena kojoj su se divili milioni sovjetskih žena, dok su i muškarci u SSSR-u i van zemlje maštali o njoj.

BILA JE NAJLEPŠA ŽENA KREMLJA: Bila je zaljubljena u Jugoslovenskog novinara zbog koga se umalo UBILA, niko ne zna gde je sahranjena

Foto: youtube.com/printscreen

Izgledalo je da ima sve i da je ceo život pred njom, ali poslednje dane života provela je u psihijatrijskoj bolnici, a samoubistvo je počinila u 52. godini, napuštena i zaboravljena.

Njeno devojačko prezime bilo je Kolesnikova, a o njenim roditeljima postoje dve priče. Kako se jedan od njenih kolega prisetio, Regina je u Moskvu došla sa svojim ocem nakon što se razveo od njene majke, prenosi RT.D.

- Nikolaj je bio čovek koji je dobro izgledao i sa uspešnom karijerom. U Moskvi im je odmah obezbeđen stan u prestižnom delu grada - prisetila se njena koleginica Valentina Filina.

Regina je upisala Ekonomski fakultet u Moskvi 1953. i tih godina je primetila modna dizajnerka Vera Aralova koja ju je uvela u svet foto modela. Tako je Regina započela svoju karijeru u modelingu. Francuski list "Paris Match" ju je nazvao "tajnim oružjem Kremlja", a Vjačeslav Zajcev "ruskom Sofijom Loren" frizirajući je jednom prilikom.

Aralova je jednim delom zaslužna za njen uspeh, ali je njemu doprinela i sama Regina. Bila je veoma dostojanstvena i znala je kako da da najbolje od sebe. Naime, postojale su glasine među njenim kolegama kako njene noge nisu dovoljno dobre za modela, a jedan strani fotograf trudio se na svaki način da ih uslika. Kada je to najzad uspeo i objavio fotografije pod nazivom: "Ovo su noge najlepšeg sovjetskog modela" - niko nije regovao, jer je sama Regina bila iznad toga i nije padala na provokacije.

KGB je pažljivo pratio sva inostrana putovanja uz puno intervjua i papira. Iako nije uspela puno puta da napusti Sovjetski Savez, Regina je bila osumnjičena za veze sa KGB-om. Glasine da je bila doušnik KGB-a počele su kada je počela da radi u Modnoj kući.

- Bilo je nečeg čudnog u njenom ponašanju, koje je moglo da bude objašnjeno njenom pripadnošću tajnim službama - rekla je Aja Seminijan, koja je radila u modnom časopisu.

- Kaže da je došla iz malog grada i normalne porodice, ali njen stav i ponašanje govorili su drugu priču. Imala je istančan ukus i dobre manire. Često se pojavljivala u ekskluzivnoj odeći i nikada nije govorila devojkama gde ju je nabavila. Tečno je govorila engleski i francuski, što je bilo retko u SSSR-u - rekla je ona.

Nakon inostranih putovanja u zapadnim medijima postala je poznata kao "najlepše oružje Kremlja".

Zbarskaja je ostala u modnoj industriji do kraja 1960. kada je uzela prezime svog supruga, Feliksa Lava Zbarskog, mladog umetnika iz porodice akademika. Njegov otac Boris Zbarski bio je šef laboratorije u Lenjinovom mauzoleju čiji je posao bio da nadgleda i održava Lenjinovo telo.

Feliks je bio očaran njenom lepotom, vodio ju je u otmene restorane i zasipao skupocenim poklonima. Regina je tada imala neuspešnu vezu, a Zbarski se razveo od svoje prve žene.

Par se skućio u stanu u prestižnom delu Moskve, ali njihova strast je ubrzo uvenula. Rutina porodičnog života i opušteni boemski način života oba supružnika, koji su bili navikli na puno putovanja, oštetili su brak.

Regina je zatrudnela 1967. godine ali pošto njen muž nije želeo decu, odlučila se za abortus. Ubrzo, njen muž je počeo sa aferama, najpre sa glumicom Marijanom Vertinskom a zatim i sa Ljudmilom Maksakovom sa kojom je dobio sina.

Regina je u to vreme počela da koristi antidepresive ali je kasnije smeštena u psihijatrijsku bolnicu na lečenje.

Nakon razvoda Regina nije uspela da održi nijednu vezu. Dok su se druge manekenke udavale, a neke emigrirale, ona je na kraju uvek ostajala sama. To i nije bilo toliko loše s obzirom na ono što je usledilo nakon.

Novinar iz Jugoslavije, navodno njen bivši dečko, objavio je skandaloznu knjigu pod nazivom: "Sto noći s Reginom Zbarskom", u kojoj su jasno opisane eksplicitne erotske scene kao i informacije o navodnim vezama Zbarskog s članovima Centralnog komiteta i osudama drugih modnih modela.

Knjiga je objavljena na nemačkom i uzdrmala karijeru i već tada krhko mentalno zdravlje Regine. Niko nije mario da li išta od onog napisanog u knjizi bilo tačno.

Veliki skandal oko knjige naterao je Reginu da pokuša samoubistvo. Spasena je i ponovo primljena u bolnicu. To je bio veliki udarac na njenu reputaciju. Međutim, po izlasku iz bolnice ponovo dobija posao. Čak i u svojim 40-im, posle svega što je doživela, Regina je i dalje bila lepa. Često se pojavljivala na pisti noseći modele za starije žene.

Njen život završio se u novembru 1987. godine. To je bio njen treći pokušaj samoubistva i ovoga puta, uspešan.

Prema zvaničnoj verziji umrla je u psihijatrijskoj bolnici, dok drugi izvori tvrde da je okončala svoj život kod kuće, sa telefonskom slušalicom u ruci.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading