GEJTSOVA STRAVIČNA PROGNOZA: Omikron će nas SATRETI, ovo je najgori virus u istoriji SVETA, ja neću izlaziti iz kuće!

Autor: Republika

Svet

22.12.2021

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suosnivač Majkrsofta, poslovni magnat i filantrop Bil Gejts u utorak je na svom Tviter profilu objavio da su se njegovi bliski prijatelji zarazili omikron varijantom koronavirusa SARS-CoV-2 te da je otkazao planove za praznike.

GEJTSOVA STRAVIČNA PROGNOZA: Omikron će nas SATRETI, ovo je najgori virus u istoriji SVETA, ja neću izlaziti iz kuće!

Foto: Tanjug/AP

Bil Gejts ponovo progovorio o kraju pandemije

- Baš kad je izgledalo kao da ćemo se vratiti u normalu, izgleda kao da smo ušli u najgori period pandemije. Omikron će nas sve doseći. Moji ga bliski prijatelji imaju i ja sam otkazao svoje planove za praznike - napisao je Gejts.

Gejts je potom ustvrdio da se omikron varijanta koronavirusa širi brže od bilo kojeg virusa u istoriji te da će uskoro biti prisutan u svim zemljama sveta.

- Velika nepoznanica je koliko ćemo ozbiljno od njega oboleti. Moramo ga shvatiti ozbiljno sve dok o njemu ne zsaznamo više. Čak i ako je upola opasan kao delta soj, porast broja zaraženih biće najgori dosad jer je omikron toliko zarazan - rekao je Gejts.

Suosnivač Majkrsofta rekao je da ljudi moraju međusobno da se čuvaju.

- To znači da se moraju nositi maske te poštivati socijalne distance, odnosno izbegavati veća okupljanja u zatvorenim prostorima. Moramo se vakcinisati, a buster doza daje najbolju zaštitu - rekao je.

Gejts je potom rekao da će broj zaraženih među vakcinisanima porasti, ali da je to posledica velike vakcinisanosti i velike zaraznosti virusa.

 

 

- Vakcine su tu da onemoguće ozbiljnija oboljenja i smrt te to rade dobro - rekao je.

Gates smatra da se pandemija može okončati 2022. godine, ali samo uz prave korake.

- Omikron se toliko brzo širi da talas zaraze koji nošen njime nastupi u nekoj zemlji ne bi trebao trajati duže od tri meseca. Ti bi meseci mogli biti teški - rekao je.

- Znam da je frustrirajuće to da će kovid tokom još jednih praznika bdeti nad nama, ali ovo neće trajati zauvek. Jednog će dana pandemija prestati, a taj će dan brže doći ako se budemo brinuli jedni o drugima, zaključio je.

(Republika/Jutarnji.hr)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Branka

22.12.2021 10:28

Strasilo, bolesno.....

Odgovori 31 2
RR

22.12.2021 11:43

Ovaj bolesnik je vise dosadio i Bogu i narodu, i pametnije mu je da se sakrije u misju rupu jer je u svim nacijam bes sve veci i veci.

Odgovori 36 3
Sofi

23.12.2021 04:12

@RR - Reptil krvozedni!

Odgovori 16 0
Alex

24.12.2021 08:36

Bili, vidi, nema ništa od bocke.jasno?

Odgovori 7 13