Najnoviji ruski lovac MiG-41 biće najbrži na svetu!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

21.12.2017

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MiG-41, perspektivni avijacioni kompleks za daleko presretanje — PAK DP — biće najbrži lovac na svetu i moći će da se izbori sa hiperzvučnim raketama, saopštio je senator Viktor Bondarjov.

RepublikaFoto: youtube.com/Warthog Defense
Tekst potpisaPretpostavlja se da će Mig-41 doći na smenu lovaca-presretača MiG-31, čiji rok eksploatacije ističe 2028. godine

- Pretpostavlja se da će MiG-41 biti najbrži u svetu, maksimalno neprimetan za radare. On može da se bori ne samo sa standardnim malomanevarskim pretnjama kao što su krstareće rakete, bombarderi i dronovi, već i sa pretnjom koju predstavljaju supersonične rakete - rekao je bivši glavni komandant Vazdušno-komsičkih snaga Rusije.

Prema njegovim rečima, domet PAK DP će se kretati u rasponu od 700 do 1.500 kilometara. Biće naoružan raketama R-37 klase vazduh—vazduh, kao i raketama nove generacije.

- MiG-41 se nalazi u fazi izrade. O njegovoj upotrebi u vojsci je rano govoriti, ali najverovatnije to neće biti pre 2025. godine - dodao je Bondarjov.

Pretpostavlja se da će Mig-41 doći na smenu lovaca-presretača MiG-31, čiji rok eksploatacije ističe 2028. godine.

Podsetimo, sredinom decembra generalni konstruktor Ujedinjene avijacione korporacije Sergej Korotkov izjavio je da rad na konstruisanju PAK DP može da počne već naredne godine.

U ovom trenutku, u toku je proces razgovora o tehničkim zadacima na avionu između konstruktora kompanije "MiG" i Ministarstva odbrane Rusije. Nije isključeno ni da budući presretač može da realizuje zadatke u bliskom kosmosu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading