ZLOKOBAN PLAN AMERIKE: Šojgu raskrinkao "Ujka Sema", uništiće Ukrajinu

Autor: Svet

Svet

21.12.2021

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američke privatne vojne kompanije koje se nalaze u Donjeckoj oblasti pripremaju provokacije sa hemijskim komponentama na istoku Ukrajine, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

ZLOKOBAN PLAN AMERIKE: Šojgu raskrinkao "Ujka Sema", uništiće Ukrajinu

Foto: twitter.com/printscreen

Prema podacima Ministarstva odbrane, u Donjeckoj oblasti ima oko 120 pripadnika američkih privatnih vojnih kompanija koji obučavaju ukrajinske specijalne snage.

Uključivanje Ukrajine u vojne aktivnosti ─ pretnja za bezbednost

Šojgu je dodao da težnja NATO-a da uključi Ukrajinu u svoje vojne aktivnosti ugrožava bezbednost.

- Težnja Severnoatlantske alijanse da uključi ukrajinske Oružane snage u svoje vojne aktivnosti predstavlja pretnju po bezbednost. Nastavlja se vojni razvoj teritorije Ukrajine od strane zemalja NATO-a - rekao je Šojgu.

Ministar je napomenuo da američke isporuke helikoptera, jurišnih bespilotnih letelica i protivtenkovskih raketa otežava situaciju.

 

 

- Cisterne sa neidentifikovanim hemijskim supstancama dopremljene su u gradove Avdejevku i Krasni Liman radi provokacija - rekao je Šojgu na proširenom zasedanju kolegijuma Ministarstva odbrane na kojem učestvuje predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ministar je istakao da NATO tokom vojnih vežbi razrađuje opcije za korišćenje koalicionih grupa protiv Rusije uz učešće Gruzije, Moldavije i Ukrajine.

- Posebnu pažnju NATO posvećuje pitanjima prebacivanja trupa na istočno krilo Alijanse, uključujući i sa kontinentalnog dela Sjedinjenih Američkih Država. Na vežbama se uvežbavaju različite opcije korišćenja koalicionih grupa protiv Rusije u kojima učestvuju vanblokovske države – Gruzija, Moldavija i Ukrajina - zaključio je Šojgu.

(Republika/Sputnjik)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading