DA JE OVAKO U SRBIJI DIGLA BI SE KUKA I MOTIKA: Pogledajte kako hapsi nemačka policija - PRIVOĐENJA ZBOG IZGOVORENE REČI (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

19.12.2021

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka policija primenila je radikalne mere protiv demonstranata koji su protestovali u centru Berlina, vidi se na snimcima koje su objavili svetski mediji.

DA JE OVAKO U SRBIJI DIGLA BI SE KUKA I MOTIKA: Pogledajte kako hapsi nemačka policija - PRIVOĐENJA ZBOG IZGOVORENE REČI (VIDEO)

Foto: prinstkrin/youtube

Da je tako postupala i srpska policija tokom protesta lažnih ekologa koji terorišu građane besmislenom blokadom ulica, verovatno bi se na zvanični Beograd digla "kuka i motika", a tajkunski mediji pod kontrolom opozicije utrkivali bi se da optuže režim za represiju i diktaturu.

U Nemačkoj su danas privedeni demonstranti koji su protestvovali zbog korona mera, a mnogi od njih uhapšeni su samo zbog izgovorenih reči koji su uputili policiji.

Na snimku koji su objavili strani mediji vidi se kako nemačka policija hapsi muškarca koji ih naziva fašistima, dok srpska policija ne vrši nasilje na ulicama i dopušta da se održi čak i ne prijavljeni skup.

Takođe i u Briselu policija danas radikalno rešava probleme sa demonstrantima.

Republika

Foto: printskrin/jutjub

Policija u Briselu koristi radikalne mere

Korišćen je suzavac, a policija je brutalno pretukla i jednog inavalida.

Videli smo proteklih subota nemile događaje na blokadi puteva širom Srbije, bilo je fizičkih obračuna i zabrane kretanja ostalim građanima, demonstrirala se sila nad srpskim narodom, ali naša policija reagovala je u skladu sa Ustavom. Država Srbije ne primenjuje nikakvu restriktivnu meru niti prisilu.

Podsetimo, predsednik Vučić rekao je da naša policija neće učestvovati u kriminalnim aktivnostima.

- Kada organizujete nešto što je ilegalna aktivnost, nemojte državne organe da pozivate da učestvuju. Pozivate nekoga da zaustavljate puteve i ulice, ne može i nema pravo policija u tome da učestvuje. Policija ima pravo jedino da to zabrani. Policiju niste ni pitali, organizatori nisu pitali da li im se nešto dopušta ili ne, nisu ni prijavili skup, ne može policija dobrovoljno da učestvuje u kriminalni, aktivnostima. Policija učestvuje u zakonitim, a ne u kriminalnim aktivnostima - rekao je Vučić.

Širom Evrope policija na ovakav način rešava probleme sa demonstrantima, a kada bi se u Srbiji ovako nešto desilo digla bi se kuka i motika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Saša

19.12.2021 18:15

E to se zove DRŽAVA

Zemunka

09.01.2022 13:29

Lužička braćo, napred! Uz vas smo!