NOVE STROGE MERE STUPAJU NA SNAGU: Ovi objekti biće zatvoreni do kraja januara!

Autor: Republika

Svet

19.12.2021

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barovi i restorani u Irskoj zatvaraće se od sutra u 20 časova, a tako će biti i tokom sezone praznika, pa sve do kraja januara, na osnovu novih vladinih mera za suzbijanje širenja kovid-19.

NOVE STROGE MERE STUPAJU NA SNAGU: Ovi objekti biće zatvoreni do kraja januara!

Foto: Tanjug/AP

Nevakcinisani građani biće zaključani tokom praznika

- Prema odluci vlade, nove mere važe od ponedeljka, 20. decembra, i na snazi će biti do 30. januara, a odnose se na pabove, restorane, sportske manifestacije, pozorišta, bioskope i kulturna okupljanja - saopštio je premijer Majkl Martin u obraćanju u petak, prenosi Blumberg.

Republika

Foto: Tanjug

Zatvaraju se kafići do kraja januara, ilutracija

Novim merama maksimalni kapacitet će biti smanjen na manje od 50 odsto ili najviše 5.000 posetilaca za događaje na otvorenom i 50 odsto ili do 1.000 posetilaca za događaje u zatvorenom prostoru.

- Ako bi ga ostavili da se širi bez kontrole, ovaj novi omikron soj bi predstavljao veoma značajnu pretnju za bolnice i odeljenja intenzivne nege, ali i pretnju za celo društvo i ekonomiju - rekao je Martin.

Irska je u petak prijavila više od 3.628 novih slučajeva, a omikron soj čini oko 35 odsto svih registrovanih infekcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading