HOLANDIJA UVODI STROGI KARANTIN PRED BOŽIĆ: Nove mere zbog naglog porasta obolelih

Autor:

Svet

18.12.2021

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandska vlada saopštila je da od sutra uvodi stroge mere karantina širom zemlje, u pokušaju da obuzda nagli porast infekcija omikron soja korona virusa.

HOLANDIJA UVODI STROGI KARANTIN PRED BOŽIĆ: Nove mere zbog naglog porasta obolelih

Foto: Tanjug/AP

Bolnice širom Evrope i dalje se bore s ogromnim prilivom pacijenata

- Holandija će od sutra ponovo biti u izolaciji - rekao je danas privremeni premijer Mark Rute, prenosi AP.

U petak je saopšteno da vlada danas treba da se sastane sa zdravstvenim savetnicima, koji su preporučili uvođenje strogih mera zbog loše epidemiološke situacije, a odlukom od utorka već su produžene sve do 14. januara mere iz novembra, koje podrazumevaju zatvaranje ugostitetljskih objekata i većine prodavnica u periodu od 17 časova do 5 sati ujutru.

Holandski premijer je pojasnio da je uvođenje novih mera “neizbežan potez zbog petog talasa izazvanog varijantom omikrona koji je pogodio Holandiju".

Rute nije odmah saopštio šta sve mere novog zatvaranja podrazumevaju, ali je rekao da će se one nadovezati na delimično zaključavanje koje je već na snazi.

Pored ovoga, osnovnim školama u Holandiji je ranije naloženo da prevremeno započnu zimski raspust zbog visoke stope zaraze kod dece, a Rute je tada saopštio da bi omikron soj mogao da postane dominantna varijanta u zemlji do januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading