BAJDEN POČISTIO AMERIČKE MARINCE ZBOG VAKCINACIJE! Svet u šoku, otpuštena 103 pripadnika specijalnih jedinica jer su antivakseri!

Autor: Republika

Svet

18.12.2021

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkaz su dobili svi oni koji su odbili da se vakcinišu protiv KOVIDA-19, a kako je najavljeno, čistka će biti nastavljena.

BAJDEN POČISTIO AMERIČKE MARINCE ZBOG VAKCINACIJE! Svet u šoku, otpuštena 103 pripadnika specijalnih jedinica jer su antivakseri!

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden se žestoko obračunava sa antivakcinašima

Američki predsednik Džo Bajden, koji je poznat po zalagu za uvođenje obavezne vakcinacije protiv koronavirusa za određene grupe građana, rešio je da zavede red u vojsci svoje zemlje, gde je u poslednje vreme veliki broj marinaca podigao glas protiv cepiva. 

On je zbog toga bez mnogo objašnjavanja otpustio čak 103 pripadnika elitnih američkih jedinica, navodeći kako su antivakserskim stavom dovodili u pitanje bezbednosts svih ostalih pripadnika.

Prema poslednjim podacima, dosad je vakcinisano 95% aktivnih marinaca, a kada su u pitanju svi aktivni članovi vojske SAD, imunizovano je 97% njih. U ratnom vazduhoplovstvu je prvu dozu ili obe primilo 97,5% vojnika, a u mornarici 98%.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Još nije vakcinisano oko 35.000 američkih vojnika  

Vazdušne snage su početkom ove nedelje saopštile da su otpustile 27 svojih članova zbog odbijanja da slede odredbu o obaveznom cepljenju protiv koronavirusa, a ubrzo je i mornarica otkrila da će početi sa istom praksom. To se sada upravo i dogodilo. 

Uprkos velikom uspehu vojske SAD kada je u pitanju vakcinacija njenih pripadnika, jošnije cepljeno oko 35.000 vojnika. Među njima je na hiljade onih koji su zatražili izuzeće iz verskih razloga. 

Onima koji i dalje budu odbijali da se vakcinišu, a bez da su zatražili izuzeće zbog medicinskih ili iz administrativnih razloga, preporučujem da se što pre cepe. Inače ćemo pokrenuti hitan postupak otpuštanja iz vojske - rekla je državna pravnica za vojna pitanja, Kristin Vormut.

Inače, vojska još nije odobrila nijedan od 85 pregledanih zahteva za izuzećem iz verskih razloga, s tim da je još 1.661 takav zahtev na čekanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
DragancheG

18.12.2021 19:35

Kakvo izuzeće iz verskih razloga? Papa rekao da se vakcinišu vrrnici, kardinali, biskupi itd., a i on de vakcinisao, pravoslavne vladike se opametile i šozivaju na vakcinaciju, Dalaj-lama sr vakcinisao i pozvao sve da se vakcinišu...