Kamile diskvalifikovane sa takmičenja za lepotu zbog botoksa

Autor:

Svet

18.12.2021

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijske vlasti izvele su najveći udar na učesnike takmičenja za izbor najlepše kamile, diskvalifikujući više od 40 "unapređenih" kamila, navodi državna Saudijska novinska agencija.

Kamile diskvalifikovane sa takmičenja za lepotu zbog botoksa

Foto: pixabay.com

Procenjeno je da su životinje koje su bile diskvalifikovane na takmičenju na festivalu kamila kralja Abdulaziza dobile injekcije botoksa i druge veštačke korekcije.

Popularni festival, koji je počeo ovog meseca, poziva uzgajivače najlepših kamila da se takmiče za oko 66 miliona dolara novčane nagrade.

Strogo su zabranjene injekcije botoksa, zatezanje lica i druge kozmetičke promene kako bi kamile bile privlačnije. Žiri odlučuju o pobedniku na osnovu oblika glave, vrata, grba, haljine i držanja životinja.

Sudije na jednomesečnom festivalu, koji se održava u pustinji severoistočno od saudijske prestonice Rijada, eskaliraju svoje mere protiv veštački poboljšanih kamila, izvestila je zvanična novinska agencija, koristeći "specijalizovanu i naprednu" tehnologiju za otkrivanje nedozvoljenih promena.

Ove godine, vlasti su otkrile da su desetine uzgajivača istezale usne i nos kamila, koristile hormone da pojačaju mišiće životinja, ubrizgavale botoks u glave i usne kako bi postale veće, naduvale delove tela gumenim trakama i koristile punila da opusti njihova lica.

"Klub želi da zaustavi sve akte petljanja i obmane u ulepšavanju kamila", navodi se u izveštaju SPA, dodajući da će organizatori "izreći stroge kazne za manipulatore".

Takmičenje u lepoti kamila se održava u okviru ogromnog karnevala, koji takođe uključuje trke kamila, rasprodaje i druge svečanosti na kojima se obično prikazuju hiljade dromedara. Ekstravaganca nastoji da očuva ulogu kamile u beduinskoj tradiciji i nasleđu dok zemlja bogata naftom napreduje sa modernizacijskim mega projektima.

Uzgoj kamila je industrija vredna više miliona dolara i slični događaji se održavaju širom regiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading