UZBUNA U ŠKOLAMA ŠIROM ZEMLJE: TikTokom se šire pretnje napadima, narod u panici, nastava obustavljena!

Autor:

Svet

17.12.2021

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Američke bezbednosne službe apelovale su na đake da danas ostanu kod kuće zbog pretećih poruka koje su se u četvrtak proširile društvenom mrežom TikTok.

UZBUNA U ŠKOLAMA ŠIROM ZEMLJE: TikTokom se šire pretnje napadima, narod u panici, nastava obustavljena!

Foto: twitter.com/DailyMirror

Policija SAD

U tim porukama, čija verodostojnost još nije potvrđena, upućene su pretnje da će 17. decembra doći do pucnjave i bombaških napada u školama u SAD.

- Federalni istražni biro ozbiljno shvata sve potencijalne pretnje - rekao je portparol te službe u Los Anđelesu, prenosi Sputnjik.

On je dodao da se prate obaveštajni podaci, ali da za sada ne postoje konkretne ili verodostojne pretnje koje se odnose na škole u oblasti Los Anđelesa.

Policijske službe, FBI i školske uprave smatraju da je u pitanju TikTok izazov ili da se poruke objavljuju kao izgovor da se ne ide u školu do početka zimskog raspusta.

Bez obzira i na tu mogućnost, policija i škole preduzele su mere, pa je povećan nivo bezbednosti, kao i broj patrola na mestima gde su obrazovne ustanove.

Policija u Masačusetsu objavila je da nema konkretnih pretnji u Salemu, ali da će biti više policajaca u školama nego inače.

Komentari (0)

Loading