DEDA MRAZ IZAZVAO SUKOB IZMEĐU RODITELJA I KATOLIČKE CRKVE NA SICILIJI! Stiglo izvinjenje!

Autor:

Svet

16.12.2021

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rimokatolička biskupija na Siciliji nedavno je morala da uputi javno izvinjenje ogorčenim roditeljima, nakon što je jedan njen biskup grupi dece saopštio da Deda Mraz ne postoji i da ga je stvorila “Koka Kola”.

DEDA MRAZ IZAZVAO SUKOB IZMEĐU RODITELJA I KATOLIČKE CRKVE NA SICILIJI! Stiglo izvinjenje!

Foto: Photo by Alicia Slough on Unsplash

Deda Mraz

Zbog toga je sveštenik Alesandro Paolino morao da se izvini i objasni da je njegov kolega Antonio Staljano, ne želeći da uništi sanjarenja najmlađih, samo hteo da pažnju privuče na Svetog Nikolu, koji je davao poklone siromašnima i bio proganjan od strane carstva, prenosi “Njujork Post”.

- Pre svega, u ime biskupa, izražavam tugu zbog ove izjave koja je izazvala razočarenje mališana i želim da preciziram da su namere monsinjora Staljana bile drugačije. Svakako ne smemo da rušimo maštu dece, već iz nje izvlačimo dobre primere koji su pozitivni. Dakle, Deda Mraz je efektna slika koja prenosi važnost davanja, velikodušnosti, deljenja. Ali kada ova slika izgubi svoje značenje, vidite Deda Mraza kao konzumerizam i želju za posedovanjem i kupovinom, pa morate ponovo da je vrednujete dajući joj novo značenje - poručio je Paolino.

Dok je nekolicina pozdravila pokušaj biskupa da se usredsredi na značenje Božića, drugi su zamerali Staljanu što se mešao u porodičnu tradiciju i proslavu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading