ŽENI U JETRI PRONAŠLI BEBU! Lekari u šoku: Otkriven najređi slučaj vanmaterične trudnoće na svetu, SVE SE VIDI NA SNIMKU! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

16.12.2021

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan i izuzetno redak slučaj zabeležen je u Kanadi, a lekari priznaju da su i oni sami ostali zatečeni onim što su videli na snimku ultrazvuka.

ŽENI U JETRI PRONAŠLI BEBU! Lekari u šoku: Otkriven najređi slučaj vanmaterične trudnoće na svetu, SVE SE VIDI NA SNIMKU! (VIDEO)

Foto: Printscreen/TikTok

Pedijatar Majkl Nervi otkrio je neverovatno redak slučaj vanmaterične trudnoće

Pedijatar Majkl Nervi iz Istraživačke dečje bolnice u kanadskoj Manitobi otkrio je jedan od najređih slučajeva vanmaterične trudnoće nakon što mu se na pregled javila žena kod koje je ustanovljeno da joj fetus raste u, ni manje ni više, nego u jetri. 

- Verovao sam da sam video sve, ali onda mi se u ordinaciji pojavila tridesettrogodišnja žena koja je krvarila 14 dana nakon što pre toga nije imala menstruaciju 49 dana - započeo je Nervi priču o neverovatnom slučaju.

- Fetus joj je rastao u jetri i to smo jasno videli na ultrazvuku.Dotad smo imali priliku da vanmaterične trudnoće registrujemo u različitim delovima abdomena, ali ovo je zaista redak slučaj - otkrio je pedijatar na svom nalogu na TikToku account @nicu_musings.

 

 

Snimak je u dva dana pogledalo više od tri miliona ljudi i "pokupio" 17.000 komentara.

- Strašne vesti za roditelje. Nadam se da je majka dobro, žao mi je zbog njenog gubitka - glasi samo jedan od njih, dok je drugi istakao kako sumnja da je snimak uopšte tačan. 

- Kako je oplođena jajna ćelija uopšte stigla do jetre - zapitao se taj korisnik.   

Prema podacima iz Nacionalnog informativnog centra za biotehnologiju, slučajevi vanmaterične trudnoće su toliko retki da je od 1999. registrovano svega 14 njih. Poslednji takav slučaj zabeležen je 2012. kada je u jetri 25-ogodišnje žene otkriven fetus star 18 nedelja. Žena je čak preminula usled komplikacija tokom operacije.  

Ovakav tip vanmaterične trudnoće, objašnjavaju stručnjaci, dešava se kada se oplođeno jaje nađe u jajovodima i odatle se bukvalno pomeri ka drugim organima. U Kanadi se svake godine dogodi oko 12.000 takvih slučajeva. Fetus se, kada je u pitanju vanmaterična trudnoća, često nađe i u grliću materice.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading