BRITANIJA ULAZI U NOVI LOKDAUN? Džonson otkrio kako planira da vrati zemlju u normalu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

16.12.2021

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Velike Britanije Boris Džonson odbacio je danas optužbe da će nove vladine mere, koje imaju za cilj suzbijanje širenja omikron soja koronavirusa, gurnuti zemlju u novi lokdaun.

BRITANIJA ULAZI U NOVI LOKDAUN? Džonson otkrio kako planira da vrati zemlju u normalu

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson

On je rekao da je situacija u Velikoj Britaniji drugačija u odnosu na prošlu godinu, uprkos strahovima od novog soja koji se brzo širi, zbog široke upotrebe vakcina i testova na korona virus, prenosi agencija AP.

Džonson je naglasio da ukoliko ljudi žele da prisustvuju javnim događajima "razumna je odluka da se testiraju."

- Mi ne želimo da otkazujemo događaje, da uvodimo lokdaun, a najbrži put da se vratimo u normalu je da se zaštitimo sa još jednom dozom vakcine protiv kovida-19 - poručio je on.

Kako navodi AP, Velika Britanija je u sredu zabeležila najveći dnevni broj potvrđenih slučajeva koronavirusa od početka pandemije.

Izvršna direktorka britanske Agencije za zdravstvenu sigurnost Dženi Haris upozorila je da će se situacija sa virusom verovatno pogoršati, zato što će omikron soj izazvati novi talas infekcija tokom božićnih praznika, navodi Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading