OMIKRON IPAK UBIJA! Potvrđen prvi smrtni slučaj od novog soja koronavirusa!

Autor: Republika

Svet

13.12.2021

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi smrtni slučaj od novog soja KOVIDA-19 prijavio je britanski premijer Boris Džonson.

OMIKRON IPAK UBIJA! Potvrđen prvi smrtni slučaj od novog soja koronavirusa!

Foto: Tanjug/AP

Britanija se suočava s novim izazovom u pandemiji

Britanski premijer Boris Džonson saopšio je danas da je jedna osoba zaražena novim omikron sojem koronavirusa preminula u Britaniji.

To je prvi slučaj u Evropi, koji je potvrđen, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost kako među Ostrvljanima, tako i u čitavom svetu, budući da naučnici još nisu usaglasili stavove u vezi sa tim da li nova varijanta opake zaraze izaziva ozbiljniju kliničku sliku od dosad dominantnog delta soja. 

- Nažalost, da, omikron utiče na povećanu stopu hospitalizacija i nažalost, najmanje jedna osoba je dosad u našoj zemlji izgubila bitku sa tim sojem - istakao je Džonson tokom obilaska vakcinalne klinike u Pedingtonu, zapadni London. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džonson obišao jedan od vakcinalnih punktova u Londonu 

On je zato naglasio kako ideju da je ovo slabija varijanta virusa treba ostaviti po strani i pokušati da se ustanovi tempo kojim se on širi kroz populaciju. 

- Zato je najbolja opcija da svi dobijemo našu buster dozu - ponovio je Džonson poziv svojim sunarodnicima nakon što je to isto rekao u nedelju nakon vanredne sednice kriznog štaba.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Luka

13.12.2021 12:26

Ti beše onaj što pet puta oboliš od korone i uvek preživiš