ZAHAROVA UPITALA AMERIKU: Je l možemo da ŠPIJUNIRAMO ili ne?

Autor: Republika

Svet

11.12.2021

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je navode medija da američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) revidira metode obuke svojih obaveštajaca kako bi se fokusirala na Rusiju i Kinu

ZAHAROVA UPITALA AMERIKU: Je l možemo da ŠPIJUNIRAMO ili ne?

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

Zaharova je rekla da je to upravo glavna stvar za koju ista ta CIA optužuje Moskvu i Peking.

 

Televizija Si-En-En je, pozivajući se na svoje izvore, saopštila da je CIA, nakon više od 20 godina fokusa na borbu protiv terorizma, počela da revidira metode obuke i pripreme obaveštajaca kako bi se fokusirala na Rusiju i Kinu.


Kako navodi američka televizija, a prenosi Sputnik, mnogi bivši oficiri američki obaveštajci smatraju da je potrebno vratiti se na tradicionalni, „tihi“ rad koji je neophodan za prikupljanje obaveštajnih podataka o „kompleksnim“ državama poput Kine.

„Za iste te stvari SAD i NATO optužuju Rusiju i Kinu. Na šta se svodi, jel možemo da se bavimo špijunažama drugih zemalja li ne? Bilo bi dobro kad bi Si-En-EN na to dobio odgovor od Vašingtona“. napisala


Kina, konstatuju izvori Si-En-Ena, predstavlja najveći problem za CIA, ali ne i jedini. U decembru 2020. godine američke vlasti izdvojile su 300 miliona dolara za „suprotstavljanje uticaju Kine“ i 290 miliona dolara za suprotstavljanje Rusiji.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading