SMATRAMO TO NEPRIJATELJSKIM ČINOM: Rusi zabrinuti zbog prisustva američke vojske u Grčkoj

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.12.2021

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je zabriinuta zbog transporta NATO vojne opreme preko grčke luke Aleksandrupolis, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

SMATRAMO TO NEPRIJATELJSKIM ČINOM: Rusi zabrinuti zbog prisustva američke vojske u Grčkoj

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Peskov

Povodom obnavljanja vojnog sporazuma između Atine i Vašingtona, Peskov je u intervjuu za grčki informativni kanal na engleskom jeziku Antena TV predočio da je u Grčkoj sve više američkih vojnika i vojne opreme pa, s obzirom da NATO smatra Rusiju svojim neprijateljem, lako je razumeti zabrinutost Moskve, prenosi TASS.

Na konstataciju novinara da je Grčka zabrinuta zbog isporuke ruskih raketnih sistema protivvazdušne odbrane S-400 Turskoj, Peskov je ukazao da je reč defanzivnom sitemu, dok je u luku u Aleksandrupolis dopremljena oprema koja nije defanzivnog tipa.

Ipak, Peskov je izrazio uverenje da Grčka nikada neće biti protivnik Rusije.

- Mi imamo problem sa NATO-om koji se širi prema našim granicama. To smatramo neprijateljskim činom - poručio je Peskov.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading