KINA ODOBRILA TRETMAN ANTITELA PROTIV KORONAVIRUSA: Podnesen zahtev za hitnu upotrebu u SAD

Autor: Republika

Svet

09.12.2021

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski regulator za medicinske proizvode saopštio je u sredu da je odobrio upotrebu koktela za neutralisanje antitela Brii Biosciences (2137.HK) za KOVID-19, prvog tretmana te vrste protiv virusa koji je odobren u zemlji.

KINA ODOBRILA TRETMAN ANTITELA PROTIV KORONAVIRUSA: Podnesen zahtev za hitnu upotrebu u SAD

Foto: Tanjug/AP

Kina je odobrila Brii Biosciences tretman antitela COVID

Kombinacija BRII-196/BRII-198 pokazala je 80% smanjenje hospitalizacije i smrti kod nehospitalizovanih pacijenata sa KOVID-19 sa visokim rizikom od razvoja teške bolesti, na osnovu konačnih rezultata iz kliničkog ispitivanja faze III, rekao je Brii u saopštenje u četvrtak.

Lek  je odobren za lečenje blagog KOVID-19 i bolesti „normalnog tipa“ sa visokim rizikom od napredovanja do hospitalizacije ili smrti kod odraslih i maloletnika starosti od 12-17 godina, saopštila je Nacionalna administracija za medicinske proizvode.

Očekuje se da će rezultati o tome kako će varijanta omikron uticati na koktel antitela biti objavljeni nakon otprilike dve nedelje, rekao je glavni finansijski direktor Brii Li Ankang.
Briijeve akcije su skočile za čak 13,7% na 48,75 HK$ (6,25$) pre nego što su se povukle i završile u padu od 0,5% u četvrtak.

Kompanija je podnela zahtev za hitnu upotrebu za lečenje u SAD gde su odobreni slični proizvodi kompanija Regeneron Pharmaceuticals i Eli Lilli.

Brii će raditi sa potencijalnim partnerima na traženju regulatornog odobrenja za tretman u oblastima izvan Kine i Sjedinjenih Država, sa prioritetom za zemlje u kojima je faza III ispitivanja za proizvod već počela, kao što su Južna Afrika, Brazil i Meksiko, rekao je Li na brifing za vesti.

Brii je takođe proučavao korišćenje leka kao prevencije KOVID-19, rekao je Li.

Pre odobrenja, Briijev tretman je već korišćen kod skoro 900 pacijenata u Kini usred lokalnih epidemija, saopštila je kompanija.

(Republika/Rojters)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading