DOBIĆEŠ VEĆU OCENU AKO ME BUDEŠ MAZILA TAMO GDE NAJVIŠE VOLIM! Profesori se na monstruozan način iživljavali nad učenicama: Jedna je pretučena!

Autor: Republika

Svet

09.12.2021

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujući slučaj potresao je čitavu zemlju, a jedan od profesora je učenicu silovao i premlatio.

DOBIĆEŠ VEĆU OCENU AKO ME BUDEŠ MAZILA TAMO GDE NAJVIŠE VOLIM! Profesori se na monstruozan način iživljavali nad učenicama: Jedna je pretučena!

Foto: Tanjug/AP

Učenice u Maroku trpele stravične ucene i uvrede

Četvorica predavača na vodećem univerzitetu u Maroku pojavila su se na sudu zbog optužbi da su učenicama nudili bolje ocene u zamenu za seks, pa su optuženi za podsticanje razvrata, rodnu diskriminaciju i nasilje nad ženama, a o svojoj krivici se još nisu izjasnili. Optužen je i peti profesor za kog se veruje da je jednu devojku silovao, a zatim je i premlatio. 

Optuženi predavači su sa Univerziteta Hasana I u gradu Setatu smeštenom na oko 80 kilometara južno od glavnog grada Kazablanke.

Priča je javno objavljena u septembru putem društvenih mreža, kad su objavljene poruke koje su predavači razmenjivali sa učenicama, a među kojima su i one da će "dobiti bolju ocenu ukoliko ih budu dirale tamo gde najviše vole".   

Urednik BBC vesti iz arapskog sveta Sebastijan Ušer je rekao da je slučaj u Maroku izazvao bes, ali ne i iznenađenje. Nekoliko takvih skandala je poslednjih godina dovelo u pitanje dobar glas marokanskih univerziteta.

Međutim, razlika ovog slučaja u odnosu na druge je u tome da je ovaj dospeo na sud jer većina nije. 

Grupe za ljudska prava kažu da je ovo simptomatično za društvo u kom seksualno nasilje ostaje široko rasprostranjeno, a mnogo žena ne oseća sigurnost kod prijavljivanja svojih iskustava zbog moguće odmazde i potencijalnih posledica za njih i njihovu porodicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading