OMIKRON IZAZIVA HAOS - VRAĆA SE RAD OD KUĆE! Zaraza se mora zaustaviti, prelazi se na plan B: NOVA VARIJANTA ŠIRI SE MNOGO BRŽE NEGO DELTA!

Autor: Republika

Svet

09.12.2021

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji soj koronavirusa zabrinuo je mnoge zemlje iako nije dokazano da on izaziva tešku kliničku sliku, pa su se mnogi opredelili da pooštre epidemiološke mere pred predstojeće praznike.

OMIKRON IZAZIVA HAOS - VRAĆA SE RAD OD KUĆE! Zaraza se mora zaustaviti, prelazi se na plan B: NOVA VARIJANTA ŠIRI SE MNOGO BRŽE NEGO DELTA!

Foto: Tanjug/AP

Britanska vlada predvođena premijerom Borisom Džonsonom rešila je da će pooštriti restrikcije radi suzbijanja širenja omikron varijante koronavirusa, pa se tako od ponedeljka ponovo uvodi rad od kuće i KOVID propusnice za neka veća okupljanja.

- Sve je jasnije da se omikron širi mnogo brže nego ranije delta. Do danas je u Britaniji prijavljeno 568 slučajeva tog soja, a stvaran broj je sigurno i dosta veći - rekao je Džonson na vanrednoj konferenciji za novinare.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson na vanrednoj konferenciji objavio nove mere 

Kako je istakao, čini se da se broj zaraženih omikronom u zemlji udvostručuje svaka dva do tri dana, ali nije želeo da nagađa o težini simptoma koje uzrokuje novi soj. 

- Ovakav eksponencijalni rast može da podstakne veliki porast hospitalizacija i zato, nažalost, i umrlih. Zbog toga je prelazak na plan B, što se tiče restrikcija u Engleskoj, srazmeran i razuman odgovor dok se ne ubrza kampanja dovakcinacije - objasnio je šef vlade u Londonu i dodao kako se zato traži od radnika da već od ponedeljka rade od kuće "ukoliko je to moguće".

KOVID propusnica, kojoj se protive neki poslanici konzervativne većine, prvi put je uvedena u Engleskoj u noćnim klubovima i na svim mestima gde se okuplja više od 10.000 ljudi.

Inače, Britanija se nalazi među najteže stradalim evropskim zemljama s gotovo 146.000 umrlih od početka pandemije KOVIDA-19. Vratila se restriktivnim merama kako bi suzbila širenje omikrona, poput ograničenja putovanja, nošenja maske u trgovinama i u javnom prevozu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading