PUTIN O NAPADU NA UKRAJINU: Rusija ima pravo da osigura svoju bezbednost!

Autor: Republika

Svet

08.12.2021

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija miroljubiva zemlja, odgovarajući na pitanje da li će napasti Ukrajinu.

PUTIN O NAPADU NA UKRAJINU: Rusija ima pravo da osigura svoju bezbednost!

Foto: Tanjug/AP

- Ovo je provokativno pitanje. Rusija teži miru kada je reč o međunarodnoj politici, ali ima pravo da osigura svoju bezbednost, kao što sam rekao, na kratke i duže staze. Sada razgovaramo sa našim međunarodnim partnerima na tu temu, uključujući i mojim jučerašnjim sagovornikom Bajdenom, predsednikom SAD - kazao je Putin na konferenciji za novinare posle razgovora sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom, preneo je Interfaks.

Ruski lider je rekao da svaka zemlja ima pravo da izabere najprihvatljiviji put do svoje bezbednosti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 


- Međutim, to treba uraditi na način da da se ne krše interesi druge strane i da se ne podriva bezbednost drugih država, u ovom slučaju, Rusije - naveo je on.

Putin je rekao da veruje da bi pitanje bezbednosti trebalo da bude globalno i jednako dostupno svima.

- Ovo je, stoga, tema za drugi razgovor, tako da smo se Bajden i ja dogovorili da ćemo detaljnije o tome pričati, razmenićemo naše poglede po ovom pitanju - naveo je Putin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading