AMERIČKI MEDIJI SAHRANJUJU PAPU: Naslednik dolazi iz zemlje koja se graniči sa Srbijom

Autor: Republika

Svet

07.12.2021

23:13

U Vatikanu se polako pripremaju za izbor novog pape, tvrde američki mediji.

AMERIČKI MEDIJI SAHRANJUJU PAPU: Naslednik dolazi iz zemlje koja se graniči sa Srbijom

Tanjug/AP

„Papa Franja umire“, navodno je za Njuzmaks rekao sekretar jednog od najmoćnijih kardinala Vatikana.

Papa sada ima 84 godine, a već duže vreme kruže glasine da nije najboljeg zdravlja. Prošle godine je proveo dane u bolnici u Rimu oporavljajući se od operacije debelog creva za lečenje divertikulitisa, poremećaja koji utiče na zid debelog creva. Iako ništa slično raku nikada nije potvrđeno, mnogi su sumnjali da postoji više razloga za papin dugotrajni boravak u bolnici nego što je otkriveno javnosti.

Sekretar vatikanskog kardinala je dalje rekao da on i mnogi drugi insajderi ne veruju da će papa preživeti 2022. Zvaničnici u Vatikanu su navodno toliko zabrinuti da su u „predkonklavnom režimu“ i da se spremaju za ono što će učiniti nakon Papa prolazi.

Što se tiče toga ko će zameniti Franju, sekretar je tvrdio da je trenutni favorit mađarski kardinal Peter Erdo. Erdo, koji govori sedam jezika, smatra se crkvenim centristom koji takođe poštuje tradicionaliste.

Kardinal Pjetro Parolin, državni sekretar Vatikana za koga se godinama smatralo da će biti naredni papa, uklonjen je iz razmatranja zbog "lošeg" dogovora koji je sklopio sa Pekingom. Upućeni su besni zbog ovog dogovora jer je komunistima dao previše kontrole nad kineskom rimskom crkvom.

Komentari (3)

Loading
Saja

08.12.2021 00:03

Ni jedan nam nije doneo ništa dobro, pa neće ni Madjar.

Perica

08.12.2021 21:35

Neka ne spominje Srbiju ko god bude bio izabran.