SRBIJA JE TEMA SVAKOG SASTANKA PUTINA I LUKAŠENKA: Predsednik Belorusije iskreno o čestim sastancima sa predsednikom Rusije

Autor:

Svet

07.12.2021

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da na skoro svakom sastanku sa predsednikom Rusije Vladimiroom Putinom razgovara o Balkanu, a time i o Srbiji.

SRBIJA JE TEMA SVAKOG SASTANKA PUTINA I LUKAŠENKA: Predsednik Belorusije iskreno o čestim sastancima sa predsednikom Rusije

Foto: printskrin

- Moram vam reći da razgovaram o Balkanu na skoro svakom sastanku sa predsednikom Putinom. A koga imamo na Balkanu? Tačno, imamo Srbiju. Uvek je bila uporište Slovena na Balkanu. I danas je. Veoma često razgovaramo o problemima sa kojima se suočavate. Mi smo posvećeni veoma dobroj saradnji - rekao je Lukašenko tokom sastanka sa predsednikom grupe prijateljstva sa Belorusijom Skupštine Srbije Dragomirom Karićem.

Kako prenosi beloruska agencija Belta, Lukašenko je tokom sastanka sa Karićem, naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svestan toga i podsetio na nedavni sastanak Vučića i Putina u Sočiju.

- Putin veoma ceni ljude na koje može da se osloni. Mi često razgovaramo o Srbiji - naveo je Lukašenko.

Vučić je krajem novembra razgovarao sa Putinom u Sočiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading