DRUGI KRUG PREDSEDNIČKIH IZBORA KOBAN ZA MAKRONA? Ova desničarka bi mogla da ga pobedi sa tesnom razlikom

Autor:

Svet

07.12.2021

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Valeri Pekres, kandidatkinja desničarske stranke Republikanci (Les Republicains) na predsedničkim izborima u Francuskoj zakazanim na proleće, dobila bi 20 odsto glasova u prvom krugu, i pobedila bi sadašnjeg predsednika, centristu Emanuela Makrona u drugom krugu, rezultati su najnovije ankete koju danas prenose tamošnji mediji.

DRUGI KRUG PREDSEDNIČKIH IZBORA KOBAN ZA MAKRONA? Ova desničarka bi mogla da ga pobedi sa tesnom razlikom

Foto: youtube/FRANCE 24

Anketa je sprovedena pošto je Valeri Pekres pobedila na nedavno održanim stranačkim izborima i posle dva mintinga, ekstremnog desničara Erika Zemura i lidera radikalne levice Žan-Lika Melanšona.

Makron, koji se još zvanično nije kandidovao, osvojio bi u prvom krugu 23 odsto glasova, ali bi u drugom krugu bio poražen, jer bi dobio 48 odsto glasova, a Valeri Pekres 52 odsto.

U prvom krugu bi liderka ekstremno desničarske stranke Nacionalno okupljanje Marin Le Pen (Marine) dobila 15 odsto glasova, a Zemur 14 odsto.

Predstavnici levice bi osvojili isposd 10 odsto, navodi se u anketi. Francuska onlajn BMFTV i list Ekspres upozorili su da ankete javnog mnjenja pred neke izbore ne predstavljaju prognozu ishoda glasanja. One samo ukazaju na trenutni odnos političkih snaga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading