BRITANCI SE NAORUŽAVAJU PROTIV PUTINA, STIGLA JE NEBESKA SABLJA! Iz ministarstva odbrane procurio izveštaj: Pogađa i mete veličine teniske loptice!

Autor: Republika

Svet

07.12.2021

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvori iz Britanskog ministarstva odbrane otkrili su da će najnoviji sistem, "Nebeska sablja", biti sposoban da izađe na kraj s ruskim nevidljivim lovcima, kao što je Su-57.

BRITANCI SE NAORUŽAVAJU PROTIV PUTINA, STIGLA JE NEBESKA SABLJA! Iz ministarstva odbrane procurio izveštaj: Pogađa i mete veličine teniske loptice!

Foto: Tanjug/AP

Ministarka u vladi Borisa Džonsona žestoko udarila na Putina

Britanski premijer Boris Džonson izdao je naređenje da se njegova zemlja naoruža najsnažnijim sistemima kako bi mogla da odgovori na "pretnje Ruske Federacije i njenog predsednika Vladimira Putina", pa je, sudeći po izveštajima iz Ministarstva odbrane SAD, do kojih je došao list "Tajm", na nekoliko pozicija u zemlji izmeštena moćna „Nebeska sablja“ (Sky Sabre).  

U pitanju je PVO sistem koji bi trebalo da odgovori na pretnje ruskih lovaca "suhoja"

Prema saopštenju za javnost objavljenom na sajtu Ministarstva, a koje je preneo Sputnjk, novi sistem za protivvazdušnu odbranu zamenio je rakete "Rapir" koje su bile u upotrebi od 1970-ih.

- Novi projektili mogu da pogode mete veličine teniske loptice i to one koje lete brzinom zvuka - stoji u saopštenju.

Jedan sistem „Nebeska sablja“ vredan je 250 miliona funti (294,36 miliona evra), a može istovremeno da kontroliše 24 rakete koje mogu da unište lovce, dronove i pametne bombe navođene laserom.

Kako navode izvori britanskih medija, Ministarstvo je želelo da pokrene novi sistem za protivvazdušnu odbranu "kako bi se odbile pretnje koje predstavljaju ruski nevidljivi lovci, kao što je Su-57, kojem je NATO dao kodno ime Felon".

- Napredna tehnologija značajno je povećala zaštitu naših trupa iz vazduha. Najnoviji PVO sistem predstavlja moćnu demonstraciju naših borbenih sposobnosti onima koji žele da nam naude - rekao je britanski sekretar za odbrambene nabavke Džeremi Kvin.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Deda Nole

07.12.2021 19:44

Svaka cast Dzonsone zato si castio poslanike kokainom da se proslavi brate na pravi nacin samo ne znam sta ce sa Cirkonom?

Očajno Pero

25.12.2021 19:15

Dobro to su letelice ko je lete 2-3 maha, a šta ćemo sa hipersoničnim letelicama. One jesu veće od teniske loptice samo su i mnogo, mnog, mnogo brže. To vam dođe kao u tenisu servira Ivo Karlović 230 na sat pa mu Nole vrati, ali servira Nole 180 ali sa puno spina ti je juriš na jednou stranu, a ona otišla još 80% više od toga što ti misliš gde će da padne i taman misliš ode u aut kao ona tres u teren, e tako ti je i sa ruskim raketama. Drugo poturiće vam Putin jednog Posejdona od 100 megatona ispod tog vašeg ostrvceta i posle nemamo gde da gledamo engleski fudbal i Vimbldon. Budi te mirni dok Nole uzme još tri titule na Vimbldonu pa posle ginite. Što se Ukrajine tiče to vam je rešeno. Biće rusko i kraj.