VI STE GOMILA GLUPIH DELFINA, SRAMOTITE ME: Šef iz pakla podelio 900 otkaza na onlajn sastanku!

Autor: Republika

Svet

06.12.2021

10:43

Izvršni direktor Better.com Višal Garg preko Zoom poziva je obavestio 900 zaposlenih da su dobili otkaz neposredno pred božićne praznike.

VI STE GOMILA GLUPIH DELFINA, SRAMOTITE ME: Šef iz pakla podelio 900 otkaza na onlajn sastanku!

pexels.com

Garg je objasnio da hipotekarna kompanija otpušta oko 9% svoje radne snage. "Ako ste na ovom pozivu, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena", rekao je Garg. "Vaš radni odnos ovde prestaje odmah".

Kako prenosi CNN, Gark je zaposlenima poručio da uskoro očekuju mejk od kadrovske sa detaljima o beneficijama i otpremninama.

Garg je naveo tržišnu efikasnost, performanse i produktivnost kao razlog otpuštanja. Magazin Fortune je kasnije izvestio da je Garg optužio zaposlene da "kradu“ od svojih kolega i kupaca tako što su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno.

- Ovo je drugi put u karijeri da ovo radim i ne želim da radim ovo. Poslednji put kada sam to uradio, plakao sam - rekao je Garg koji je ovoga puta bio kratak i nije pokazivao nikakve emocije.

Hipotekarni zajmodavac koji ima podršku Softbanka najavio je u maju da izlazi na berzu i prošle nedelje je dobio 750 miliona dolara u gotovini kao deo posla. Kompanija bi godinu mogla da završi sa zaradom od preko jedne milijarde dolara.

Garg je i ranije izazivao kontroverze o čemu svedoči i mejl koji je poslao osoblju do kojeg je došao Forbs.

- PROKLETO ste spori. Vi ste gomila glupih DELFINA... ZATO PRESTANITE. PRESTANITE. PREKINITE ODMAH. SRAMOTITE ME - napisao je on, prenosi Kurir.

Dejli bist je u avgustu izvestio da je jedan od Gargovih "najodanijih poručnika" dobio ogromnu povišicu i beneficije u vidu miliona dolara vrednih akcija. Ta osoba je kasnije poslata na administrativno odsustvo zbog maltretiranja.

Komentari (0)

Loading