MERKELOVA OTKRILA ŠTA ĆE PRVO URADITI NAKON OPROŠTAJA OD POLITIKE! Prvi put jje progovorila i o poslovima kojima bi mogla da se bavi!

Autor: Republika

Svet

06.12.2021

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekad najmoćnija žena sveta i vladarka Evrope, kako su je mnogi nazivali, otišla je8. decembra u penziju, a mediji ne prestaju da spekulišu o tome kakoće ona sada provoditi svoje dane.

MERKELOVA OTKRILA ŠTA ĆE PRVO URADITI NAKON OPROŠTAJA OD POLITIKE! Prvi put jje progovorila i o poslovima kojima bi mogla da se bavi!

Foto: Tanjug/AP

Angela Merkel se 8. decembra oprostila od politike

Dugogodišnja nemačka kancelarka Angela Merkel (67), žena koja je žarila i palila svetskom političkom scenom čak 16 godina, oprostila se od javnog života prethodne nedelje predavši 8. decembra vlast nasledniku Olafu Šolcu i konačno otkrila šta je prvo što će uraditi nakon "izlaska iz sveta moćnika". 

Prema njenim rečima, najpre će se dobro naspavati, a zatim je priznala i da će joj se veoma brzo dopasti osećaj da sva odgovornost koju je nosila kroz četiri mandata "sada pada na nekog drugog". 

- Možda ću probati nešto da čitam pa će oči početi da mi se sklapaju jer sam umorna i malo ću odspavat. Zapravo, dosad nikad nisam imala vremena da razmišljam o tome šta ću raditi. Nikad nisam imala normalan radni dan, pa sam prirodno prestala da se pitam šta me zanima izvan politike - rekla je ona i istakla kako ima 67 godina te da to znači da joj nije ostala neograničena količina vremena.

- To znači da moram dobro dapromislim šta želim da radim u narednoj fazi života. Da li želim da pišem, da li želim da govorim, da planinaram, da ostanem kod kuće, proputujem svet? Za početak sam odlučila da ne radim ništa, pa ćemo videti što će da bude - istakla je Merkelova. 

Njeni prethodnici nisu dugo ostajali u senci nakon odlaska s funkcije. Tako je Helmut Šmit, kancelar do 1982, postao jedan od urednika nedeljnik "Zeit" i popularni politički komentator. Helmut Kol je otvorio svoju konsultantsku firmu, a Gerhard Šreder je postao lobista i čelnik upravnog odbora ruskog naftnog giganta Rosnjefta.

Nemački pisac Dejvid Safir zamislio je uzbudljiviju budućnost za bivšu kancelarku u svom romanu 'Miss Merkel' u kom ona prekida penziju kako bi istražila tajanstveno ubistvo.

Osim njega, postoje i drugi koji su se bavili penzijom Angele Merkle, a koji veruju kako bi ona možda želela da više vremena provede sa suprugom Joahimom Zauerom u Hoheveldeu, seocetu pored grada Templina u bivšoj Istočnoj Nemačkoj gde je odrastala i gde poseduje vikendicu u koju je znala da se povlači radi odmora.

- Tamo bi mogla da se posvetiti uzgoju povrća, posebno krompira. U razgovoru za magazin Bunte 2013. rekla je da u tome posebno uživa - podsećaju nemački medij. 

Inače, Merkelova će primati penziju od 15.000 evra mesečno, ali je poznato da je ona više nego sklona štednji. Zato je moguće da će nekad najmoćnija žena sveta jednostavno provoditi mirne večeri kod kuće, pijući svoje najdraže belo vino uz svoje najdraže jelo - supu od krumpira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading