NE PRIHVATAM BILO ČIJE CRVENE LINIJE: Bajden najavio temeljan razgovor o rusko-ukrajinskoj krizi sa Putinom

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.12.2021

07:52

Predsednik SAD DŽozef Bajden izjavio je da će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom dugo razgovarati o rusko-ukrajinskoj krizi i da neće prihvatiti ruske "crvene linije".

NE PRIHVATAM BILO ČIJE CRVENE LINIJE: Bajden najavio temeljan razgovor o rusko-ukrajinskoj krizi sa Putinom

Tanjug/AP

- Svesni smo ruskih akcija već duže vreme i očekujem da ću dugo razgovarati sa Putinom - rekao je Bajden novinarima dok je odlazio na vikend u Kemp Dejvid, preneo je Rojters.

On je istakao da ne prihvata bilo čije "crvene linije".

- Ono što radim je da sastavljam ono što verujem da je najsveobuhvatniji i najsmisleniji skup inicijativa kako bi Putinu bilo veoma, veoma teško da nastavi i uradi ono oko čega su ljudi zabrinuti da će uraditi - rekao je Bajden ne ulazeći u detalje.

Više od 94.000 ruskih vojnika nalazi se u blizini ukrajinskih granica, saopštile su ukrajinske vlasti, pozivajući se na obaveštajne izveštaje koji ukazuju na to da Moskva možda planira vojnu ofanzivu velikih razmera za kraj januara.

Moskva je s druge strane optužila Ukrajinu i SAD za destabilizujuće ponašanje i nagovestila da se Kijev možda sprema da pokrene sopstvenu ofanzivu na istoku Ukrajine, što ukrajinske vlasti poriču.

Komentari (0)

Loading