U TRENUTKU DOK SVET GORI STIŽE BOMBA IZ RUSIJE: Sastanak Putina i Bajdena moguć već 7. decembra!

Autor: Republika

Svet

03.12.2021

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov otkrio je da se sprema sastanak na najvišem nivou između dvojice lidera i to u trenutku dok su odnosi između Moskve i Vašingtona u najgorem mogućem stanju u poslednjih nekoliko godina.

U TRENUTKU DOK SVET GORI STIŽE BOMBA IZ RUSIJE: Sastanak Putina i Bajdena moguć već 7. decembra!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Džo Bajden održaće video-konferenciju

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da bi razgovor predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džoa Bajdena mogao da bude održan već 7. decembra, ali da tačan datum još nije usaglašen.

Ta vest došla je u u trenutku izuzetnih napetosti na relaciji Moskva-Vašington, budući da Zapad predvođen SAD i NATO, uporno optužuje Rusku Federaciju da se sprema za invaziju na Ukrajinu, čime "ozbiljno dovodi u pitanje mir i stabilnost na evropskom tlu". Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg čak je zapretio Rusiji da će se suočiti s ozbiljnim posledicama ukoliko na bilo koji način ugrozi teritoiralni integritet svojih suseda.    

- I dalje nismo precizirali tačan datum, pregovori su u toku. Dogovoreno je da će razgovor biti održan u formatu video-konferencije. Imamo više predloga oko datuma, ti predlozi za sada nisu sinhronizovani - kazao je Peskov, prenosi Sputnjik. 

Upitan da li je 7. decembar jedan od tih datuma Peskov je odgovorio potvrdno, ali i dodao da su i drugi datumi takođe u igri.

Govoreći o rusko-američkim susretima na visokom nivou Peskov se osvrnuo i na minuli sastanak šefova diplomatija Rusije i SAD Sergeja Lavrova i Entonija Blinkena na marginama samita OEBS u Stokholmu.

Kako je rekao, to je bila dobra prilika da obe strane objasne svoje stavove iako se po mnogim pitanjima ti stavovi mimoilaze.

Komentari (0)

Loading