PUTIN MI JE ROĐENI BRAT! Aleksandar Lukašenko šokirao izjavom!

Autor: Republika

Svet

02.12.2021

14:17

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izneo je niz hvalospevnih izjava na račun ruskog kolege Vladimira Putina, iako je komentar o rođenoj braći poprilično zbunio svetsku javnost.

PUTIN MI JE ROĐENI BRAT! Aleksandar Lukašenko šokirao izjavom!

Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je u intervjuu Sputnjiku da su on i šef ruske države Vladimir Putin rođena braća i da imaju isti pogled na svet, čime je poprilično zaprepastio svetsku javnost. 

- Mogu reći da sam Vladimiru Putinu više od prijatelja, mi smo rođena braća… Po mom mišljenju, to se sada najbolje videlo. Gledamo na svet, na osnovne probleme na isti način - rekao je Lukašenko i naglasio da on i šef Kremlja mogu ponekad da izvuku potpuno različite zaključke i da imaju i različite postupke, ali da njihove oči svet vide na isti način.

- U tom sam se posebno ubedio nedavno. Mi zaista vrlo duboko razmatramo neke stvari i vidim da gledamo istim očima na te stvari. Imamo zaista dobre odnose - zaključio je beloruski predsednik.

Podsetimo, Putin je ranije izjavio da će Rusija nastaviti da pruža pomoć bratskom narodu Belorusije u uslovima permanentnog pritiska i stalnih pokušaja spolja da se destabilizuje situacija u republici. Pored toga, Moskva će razvijati odnose sa Minskom u više smerova i nastaviti izgradanju Savezne države.
 

Komentari (0)

Loading