TO JE GOMILA SMEĆA: Američki političar IZVREĐAO “YUGO”, pa dobio žestoke kritike, izgubio i podršku (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

01.12.2021

18:04

Prošle nedelje na društvenim mrežama se pojavio promotivni spot muškarca koji je kandidat za guvernera Mičigena. On je u spotu kao “neuspeh” prikazao 30-ak godina star Yugo, što je privuklo pažnju.

TO JE GOMILA SMEĆA: Američki političar IZVREĐAO “YUGO”, pa dobio žestoke kritike, izgubio i podršku (VIDEO)

pixabay.com

Kevin Rinke je šezdesetogodišnji konzervativni biznismen, bogataš čiji su roditelji držali brojne salone automobila. Upravo iz tih razloga odlučio je da se u spotu slika sa Pontijakom GTO iz 1969, koji mu je poslužio kao metafora za sve dobro što predstavlja tekovina njegovog porodičnog nasleđa.

Sa druge strane, antiteza za sve ono što ne valja, i što bi Mičigen postao ako ga glasači ne izaberu, poslužio je Yugo.

- Kao i užasni socijalistički sistem iz kojeg dolazi, to je gomila smeća - govori Rinke o Yugu u snimku.

On je za guvernerku Mičigena Grečem Vitmer rekao da se ponaša kao "kraljica, a ne kao guverner", dodajući da je ona "Yugo".

Na spot iz kampanje se osvrnuo novinar Džejson Torčinski, inače poznat po brojnim objavama vezanim za Yugo automobile, s obzirom da i sam poseduje jedan primerak.

Opšti stav u komentarima je da Yugo svakako nije bio sjajan auto, ali da je kandidat za guvernera Mičigena svakako preterao sa komparacijom.

Spot je izazvao i lavinu komentara na Fejsbuk profilu političara, u kojima su neki jasno istakli da li će glasati za njega.

- Vređaš Yuga? Upravo si izgubio moj glas - napisao je jedan korisnik, dok je drugi pitao da li je "Yugo neuspeh zbog komunizma?".

Bonus video:

Komentari (0)

Loading