NOVI BLAM AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Ceo svet se smeje Bajdenu zbog napada na virus, evo kako je nazvao novu varijantu korone ( VIDEO)

Autor: Republika

Svet

01.12.2021

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Džo Bajden i zdravstveni savetnik Bele kuće dr. Entoni Fauči je iznenadio ponavljanjem grešaka pri izgovaranju varijante omikrona, insistirajući da to nije "razlog za paniku“, piše Raša Tudej.

NOVI BLAM AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Ceo svet se smeje Bajdenu zbog napada na virus, evo kako je nazvao novu varijantu korone ( VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Tokom konferencije za novinare u ponedeljak, Bajden je pozvao na smirenost uoči najnovije varijante koronavirusa, koju je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila prošle nedelje.

Tokom svog obraćanja, Bajden je branio ograničenja putovanja koja su nametnuta brojnim afričkim državama i pozvao Amerikance da se vakcinišu i uzimaju doze da bi se zaštitili od omikrona.

 

 

Mnogi su primetili da Bajden uporno ponavlja pogrešan izgovor naziva nove varijante virusa, nazivajući ga „omnikronom“.

- To se zove omnikron - rekao je, ponavljajući grešku nekoliko puta. Iako je imao poteškoća da izgovori pravi naziv, Bajden je rekao da je ta varijanta "razlog za zabrinutost", ali ne i za paniku među američkim narodom.

Fauči, za koga je Bajden rekao da je vodio brifing o kovidu, ponovio je predsednikovu grešku, rekavši, „čak i pre nego što je omnikron ušao, imali smo situaciju u kojoj smo mogli da testiramo“, rekao je u jednom trenutku odgovarajući na pitanje novinara.

Mnogi su ukazivali na Bajdenove višestruke pogrešne procene dok je govorio o varijanti, a mnogi su ukazivali da je greška mala, ali i na neobičnost pošto je Bajden o toj temi obavešten više od većine, piše Raša Tudej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vlada

01.12.2021 14:59

To je toliko važno, kao to što se u Kini prevrnuo džak pirinča…

Leona

01.12.2021 21:32

@Vlada - Mnogo je vazno, jer je na celu, mozda jos uvek najmocnije zemlje sveta jedan senilni starac koji ne zna da li je dosao ili posao. Sami vrag ga je izabrao u 80-toj godini za predsednika. Prosto ne mogu da verujem da nije nikad ucio Stari grcki i Latinski jezik. Valjda je zaboravio. Meni je to jako tuzno.