AVION SE ZAKUCAO U JATO ČAPLJI, EKSPLODIRAO JE MOTOR, KRV I PERJE RASULI SU SE PO STAKLU! Piloti u panici vikali da ne mogu da spuste letelicu, PUTNICI PREŽIVELI DRAMU! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

29.11.2021

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravičan incident se dogodio iznad Bolonje, a samo pukom srećom je izbegnuta tragedija.

AVION SE ZAKUCAO U JATO ČAPLJI, EKSPLODIRAO JE MOTOR, KRV I PERJE RASULI SU SE PO STAKLU! Piloti u panici vikali da ne mogu da spuste letelicu, PUTNICI PREŽIVELI DRAMU! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Tik pre sletanja na aerodrom u Bolonji, Rajanerov Boing 747-800, koji je putovao iz Londona, zabio se u jato čaplji, pri čemu mu se zapalio desni motor i samo je pukom srećom izbegnuta tragedija.   

Stradale čaplje zabile su se u vetrobran aviona i perem i krvlju onemogućile pilotima pogled, dok su neke bile usisane u desni motor koji se pritom zapalio. 

Incident se dogodio prošle srede oko 11.30 sati. Piloti su ipak uspeli nekako da slete bez ljudskih žrtava, ali je na avionu pričinjena velika materijalna šteta. Italijanski mediji su preneli kako su nesrećni piloti bili u ogromnom strahu i da nisu znali da li će biti u stanju da prizemlje letelicu. 


Osim što su ptice stradale u desnom motoru, kasnije je utvrđeno da je bio pogođen i levi motor, ali se nije zapalio.

Ovakve nesreće neuobičajeno su česte. Samo u 2018. bilo je 16.000 sličnih incidenata u SAD. Ipak, rizik od stradanja putnika veoma je nizak - samo jedan incident rezultiraće smrću ljudi u milijardu sati letenja. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading