NA PUTINA POSLATO 3.400 AVIONA! Drama ne prestaje, reagovao i Lukašenko: NEĆU GLEDATI SA STRANE AKO SE ZARATI!

Autor: Republika

Svet

29.11.2021

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski zvaničnici otkrili su da je tokom ove godine iznad teritorije Ruske Federacije zabeležno više avionskih preleta nego ikad, kao i da su oni intenzivirani u vreme kada Zapad uveliko pokušava da optuži Moskvu da sprema invaziju na Ukrajinu.

NA PUTINA POSLATO 3.400 AVIONA! Drama ne prestaje, reagovao i Lukašenko: NEĆU GLEDATI SA STRANE AKO SE ZARATI!

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Vladimir Putin na udaru Zapada

Ruska Federacija sa njenim predsednikom na čelu, Vladimirom Putinom, bila je na meti čak 3.400 aviona drugih država, otkrio je zamenik glavnog komandanta ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga Andrej Judin.

To otkriće došlo je u trenutku ekstremno zategnutih odnosa na relaciji Moskve i Zapada i u trenutku kad saveznici predvođeni Sjedinjenim Američkim Državama i NATO uporno pokušavaju da optuže šefa Kremlja da sprema invaziju na Ukrajinu, čiju teritoriju navodno želi da zaposedne. 

- Ove godine je u blizini granice Ruske Federacije otkriveno oko 3.400 vojnih aviona stranih država, obavljeno je više od 110 lansiranja balističkih raketa i raketa kosmičke namene, praćeno je lansiranje u orbitu više od 1.500 stranih svemirskih aparata i oko 250 orbitalnih manevara domaćih i stranih satelita, obezbeđeno je lansiranje 15 raketa kosmičke namene, od kojih su četiri sa kosmodroma Pleseck - rekao je Judin u intervjuu zvaničnom listu Ministarstva odbrane Rusije "Crvena Zvezda", prenosi Sputnjik.  

Prema njegovim rečima, kako bi se sprečilo narušavanje državnih granica i druge vojne delatnosti kod ruske granice, više od 100 puta su podignuti lovci Vazdušno-kosmičkih snaga.

- Dežurne snage su sprečile da se državna granica naruši - naglasio je Judin.

Zbog takve situacije, ali i činjenice da bi opasne provokacije mogle da dovedu do konflikta neslućenih razmera, reagovao je i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko koji je istakao da nikada ne bi stajao po strani ako bi neko napao Rusiju. 

- Još jednom naši "partneri", kako ih nazivaju u Rusiji, naši rivali, neprijatelji pokušavaju da udare na Rusiju. Zato su i smislili tezu da Rusija namerava da napadne Ukrajinu. Ako namerava - dajte činjenice na sto i potvrdite ovu tezu - rekao je Lukašenko. 

On je upozorio da, ako dođe do sukoba na rusko-ukrajinskoj granici ili u Donbasu beloruska vojska neće ostati po strani.

- Oni se, verovatno, brinu što je kod nas smanjen dotok migranata jer su koristili te ljude da reše svoje unutrašnje probleme i drže nas u neizvesnosti. Oni odlično znaju: ako Ukrajina samo pokuša da izazove rat sa Rusijom, Belorusija neće ostati po strani, zato belorusku vojsku treba obuzdavati, držati na zapadnoj granici - poručio je beloruski predsednik.
  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading