EPILOG DRAME NA AERODROMU U AMSTERDAMU: Putnici koji su zadržani zaraženi koronom

Autor:

Svet

27.11.2021

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Holandiji je nastala prava drama kada putnicima iz dve afričke zemlje nije dozvoljeno da napuste avion pre testa. Evo koliko njih je zaraženo.

EPILOG DRAME NA AERODROMU U AMSTERDAMU: Putnici koji su zadržani zaraženi koronom

Foto: twitter/screenshot

Korona virus je potvrđen kod ukupno 61 od 600 putnika zadržanih na amsterdamskom aerodromu Šiphol.

U petak je kao bomba odjeknula vest o novom soju korone, a putnici sa juga Afrike odjednom nisu dobrodošli u mnogim zemljama, zbog straha da su zaraženi omikron varijacijom korone.

Korona virus je potvrđen kod 61 putnika, javlja holandski "De telegraf", a trenutno se utvrđuje da li je u pitanju novi soj. Avioni iz Kejptauna i Johanesburga sleteli su u kratkom vremenskom razmaku a u njima se nalazilo 600 putnika.

Oni su najpre zadržani u avionu, pa na aerodromu gde su bili potpuno odvojeni od ostalih putnika, prenose holandski mediji. 

 

 

Prvobitno su holandske vlasti izdale procenu da će biti 85 zaraženih putnika, ali se ispostavilo da je u pitanju veći broj od realnog jer je bio zasnovan na računici na osnovu uzorka prvih stotinu putnika, od kojih je 15 bilo pozitivno.

U Holandiji su odnedavno na snazi nove korona mere, koje su izazvale revolt među građanima pa je proteklog vikenda bilo i protesta u Roterdamu zbog skraćenog radnog vremena kafića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading