SZO POZVAO EVROPU NA RADIKALAN POTEZ: Vreme je za obaveznu vakcinaciju

Autor:

Svet

26.11.2021

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu pozvao je Evropske zemlje da razmotre obaveznu vakcinaciju.

SZO POZVAO EVROPU NA RADIKALAN POTEZ: Vreme je za obaveznu vakcinaciju

Foto: pexels.com

Rob Batler je rekao za „Skaj njuz“ da je „vreme da se razgovor vodi i iz perspektive pojedinca i iz perspektive zajednice. To je zdrava debata.“

Početkom novembra, SZO je upozorila da je Evropa „u epicentru“ pandemije kovida 19, dok je ranije ove nedelje globalna zdravstvena uprava saopštila da je 60 odsto svetskih infekcija i smrti od kovida 19 poslednjih nedelja upravo u Evropi. SZO veruje da bi broj umrlih od pandemije u Evropi mogao da dostigne 2 miliona do marta 2022, ako se širenje virusa nastavi nekontrolisano, prenosi RT.

Međutim, bivši direktor Odeljenja SZO za zdravlje majki, dece i adolescenata, Entoni Kostelo, savetovao je vladama da pažljivo krenu sa obavezom vakcinacije iz straha da će „odbiti mnoge ljude koji nemaju poverenja u vladu i vakcine“. Umesto prisile i sveobuhvatnih karantina, on se zalagao za mere poput nošenja maski i rada od kuće.

Širom Evrope, samo 57 odsto ljudi je u potpunosti vakcinisano, prema statistikama koje pruža veb-sajt „Aur vorld in dejta“.

Prošlog petka, austrijski kancelar Aleksander Šalenberg najavio je da će vakcinacija biti obavezna za sve stanovnike, osim onih koji imaju pravo na medicinsko izuzeće od 1. februara 2022. Oni koji odbiju vakcinu mogli bi da očekuju velike kazne, prema izveštajima medija. Međutim, još nije doneta odluka o tačnom uzrastu od kog će Austrijanci morati da se vakcinišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading