AUTOBUS SMRTI NIJE IMAO LICENCU: Besa transu momentalno oduzeta dozvola za rad

Autor:

Svet

24.11.2021

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autobus u vlasništvu „Besa Trans BTB“ koje je izgorelo u Bugarskoj nije bilo licencirano za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza ,pa je ovom preduzeću danas oduzeta dozvola za rad, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Severne Makedonije.

AUTOBUS SMRTI NIJE IMAO LICENCU: Besa transu momentalno oduzeta dozvola za rad

Foto: Tanjug/AP

Kako je navedeno, autobus registarskih oznaka SK-0884-BA u vlasništvu preduzeća „Besa Trans BTB“ koje je izgorelo u Bugarskoj na autoputu “Struma,” u nesreći u kojoj je poginulo 45 makedonskih državljana, a sedam njih povređeno, nije bilo licencirano za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi MIA.

U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans BTB", ali da izgorelog autobusa nema među registrovanim vozilima.

- U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posledice, firma „Besa Trans BTB-u se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje delatnosti - navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.

Iz Ministarstva ističu i da je Vlada na prošloj sednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću "Besa trans".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
vm

26.11.2021 09:17

Šta vredi ovo oduzimanje dozvole kad su ljudi već izginuli. Niko ne proverava te firme dok se nešto ne desi. Ni u Srbiji a koliko vidim ni u Makedoniji.