TUŽILA GINEKOLOGA SVOJE MAJKE ŠTO JE DOZVOLIO DA SE RODI: Traži milionsku odštetu - doktor je napravio ogromnu grešku

Autor:

Svet

24.11.2021

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neobična tužba zapalila je javnost - jedna devojka je odlučila da tuži lekara svoje majke jer joj nije savetovao da prekine trudnoću.

TUŽILA GINEKOLOGA SVOJE MAJKE ŠTO JE DOZVOLIO DA SE RODI: Traži milionsku odštetu - doktor je napravio ogromnu grešku

Foto: INSTAGRAM/EVIE.TOOMBES

Evi Tumbs iz Skegnesa u Engleskoj koja trenira preponsko jahanje rođena je 2001. godine, a nedugo po rođenju ustanovljeno je da ima tešku bolest "spina bifida", odnosno rascep kičmenog stuba. Zbog ovog izuzetno komplikovanog i bolnog oboljenja, Evi ponekad provede i po 24 sata dnevno prikačena na cevčice koje je održavaju u životu.

Zbog ovog stanja joj se kičma i kičmena moždina još u utrobi majke nisu razvili kako treba. A sve bi bilo drugačije da je ginekolog njene majke Karoline, dr Filip Mičel, savetovao da uzima folnu kiselinu i druge suplemente pre trudnoće.

Evi veruje da bi se tako smanjio rizik da bude rođena sa ovom teškom bolešću. Da je njena majka znala u kakvom je riziku, odložila bi trudnoću i sportistkinja ne bi bila rođena i primorana da vodi ovako težak život.

Zato je odlučila da "presavije tabak" i  tuži lekara svoje majke za milionsku odštetu jer joj je  savetovao da je rodi. Od Mičela potražuje višemilionsku odštetu na ime toga što je rođena bolesna, a upravo su joj milioni neophodni kako bi sebe održavala u životu.

Lekar odbija odgovornost i kaže da je Karolini, kao i svakoj pacijentkinji, dao "razumne savete". Već dugo lekari širom sveta propagiraju uzimanje suplemenata i folne kiseline pre trudnoće, kao i u prvih 12 nedelja trudnoće, upravo da bi se smanjio rizik od bolesti spina bifida.

Karolina tvrdi da joj lekar nije napomenuo da su ovi suplementi obavezni.

- Rekao mi je da, ukoliko sam vodila zdrav život, nije obavezno da uzimam folnu kiselinu - rekla je na suđenju, dodavši i da, da je znala da je neophodno uzimati ovaj suplement, odložila trudnoću dok se za nju ne pripremi.

- Da sam dobila pravi savet, odložila bih trudnoću i spremila telo za nju, pa bih rodila normalnu, zdravu bebu, genetski drugačiju od Evi - izjavila je Evina majka na sudu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Kett

25.11.2021 18:50

Pa nije te lekar puskom naterao da rodis.. To je bila tvoja odluka ccc