ŠOJGU UPOZORAVA! NATO se približio granicama, povećavamo BORBENU EFIKASNOST

Autor: Republika/Tanjug

Svet

24.11.2021

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rastuća aktivnost NATO-a u blizini ruskih granica diktira potrebu za održavanjem borbene gotovosti nuklearnih snaga, povećanjem potencijala snaga za nenuklearno obuzdavanje, uključujući opremanje visokopreciznim oružjem i efikasnim sredstvima za uništavanje, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

ŠOJGU UPOZORAVA! NATO se približio granicama, povećavamo BORBENU EFIKASNOST

Foto: youtube.com/printscreen

 

- Teška vojno-politička situacija u svetu i pojačana aktivnost zemalja NATO-a u blizini ruskih granica diktiraju potrebu za daljim kvalitativnim razvojem Oružanih snaga - precizirao je on na sednici kolegijuma Ministarstva.

Među prioritetima razvoja Oružanih snaga Šojgu je naveo „povećanje njihove borbene efikasnosti, održavanje borbene gotovosti nuklearnih snaga i jačanje potencijala snaga za nenuklearno obuzdavanje“.

- Danas ćemo čuti kako se ovi zadaci rešavaju u pogledu opremanja visokopreciznim naoružanjem, efikasnim sredstvima za uništavanje i savremenim naoružanjem i opremom - dodao je ministar.

Pandemija nije omela planove

Virus korona i rast cena sirovina nije omeo planove za opremanje vojske i mornarice najnovijim modelima borbene tehnike, istakao je ministar.

- I pored ograničenja zbog virusa korona, poskupljenja sirovina i materijala, uspeli smo da ostvarimo planirane pokazatelje za razvoj sistema naoružanja vojske i flote. U okviru realizacije Državnog programa naoružanja od 2018. do 2020. godine trupama je isporučeno više od 20 hiljada komada osnovnog naoružanja, oko dva miliona jedinica tehnike i prateće opreme, kao i oko šest stotina hiljada municije i naoružanja - saopštio je Šojgu.

Prema njegovim rečima, na današnjoj sednici biće reči o rezultatima sprovođenja aktuelnog Državnog programa naoružanja i predlozima za formiranje nacrta državne odbrambene narudžbine za 2022. i za planski period 2023-2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading