PUTIN POBESNEO: AMERIČKA VOJSKA VEŽBALA JE NUKLEARNI NAPAD NA RUSKU FEDERACIJU! Opasni manevri kod granica: Nadirali su sa svih strana!

Autor: Republika

Svet

23.11.2021

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici Ruske Federacije otkrili su da su američke snage tokom nedavne vojne vežbe Thunder 10 uvežbavale nuklearni napad na njenu teritoriju i to i iz zapadnog i iz istočnog pravca.

PUTIN POBESNEO: AMERIČKA VOJSKA VEŽBALA JE NUKLEARNI NAPAD NA RUSKU FEDERACIJU! Opasni manevri kod granica: Nadirali su sa svih strana!

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Profimedia, Pixabay, Tanjug/AP

Vladimir Putin i Rusija ponovo na udaru

Ruski predsednik Vladimir Putin već danima upozorava međunarodnu zajednicu da Sjedinjene Američke Države, zajedno sa ostalim članicama NATO, sprovode opasne manevre u blizini granica Ruske Federacije, kao i da te akcije postaju sve učestalije i provokativnije, a sada je otkriveno i da su zapadne sile uvežbavale i nuklearni napad na tu zemlju. 

To je potvrdio i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, koji je istakao da su izuzetno strašne akcije izvedene ovog meseca, tokom vojnih vežbi strateških snaga SAD, Thunder 10.

- Američki strateški bombarderi uvežbavali su opciju primene nuklearnog oružja protiv Rusije, gotovo istovremeno iz zapadnog i istočnog pravca. Minimalna udaljenost od naše državne granice iznosila je 20 kilometara - saopštio je ruski ministar, prenosi Sputnjik.     

Osim toga, on je tokom sastanka sa kineskim kolegom Vejem Fengheom, istakao da je u proteklih mesec dana izvedeno oko 30 letova u blizini ruskih granica, što je 2,5 puta više, nego prošle godine.

- Samo u 2020. američka strateška avijacija je izvela 22 leta iznad Ohotskog mora, dok ih je 2019. bilo svega tri - dodao je ruski ministar i istakao da piloti vežbaju taktiku nanošenja raketnih udara, što predstavlja pretnju i za Kinu.

- Kina i Rusija su dugogodišnji strateški partneri - napominuo je on i dodao kako je to od posebne važnosti sada u uslovima sve veće geopolitičke turbulencije i povećanja konfliktnog potencijala u različitim delovima sveta. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading