SEĆATE SE TRAGEDIJE BERLINSKOG BOŽIĆNOG VAŠARA? Angela Merkel prvi put sa porodicama žrtava

Autor: Tanjug

Svet

18.12.2017

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preživeli i porodice ubijenih na prošlogodišnjem božićnom vašaru, sastaju se danas prvi put sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, još uvek nezadovoljni neuspehom vlasti da zaustave taj napad i suoče se sa posledicama.

RepublikaFoto: twitter.com/jb_new
Božićni vašar u Berlinu

Kada je napadač Anis Amri uleteo kamionom u masu na božićnom vašaru u Berlinu, poginulo je najmanje 12 osoba, a porodice poginulih će sutra otkriti spomenut podignut u znak sećanja na žrtve napada.

Kako prenosi AP, ovaj sastanak je najavljen ubrzo nakon što su preživeli i ožalošćeni poslali otvoreno pismo nemačkoj kancelarki navodeći da bi im bilo ukazano "poštovanje" da se ona njima obratila ranije. 

Grupa je, takođe, citirala veliki broj zvaničnih istraga i medijskih izveštaja u kojima je otkriveno da je na desetine vladinih agencija neuspešno nadgledalo napadača Amrija, Tunižanina, tražioca azila i sitnog kriminalca za koga je nemačka policija sumnjala da je povezan sa islamskim ekstremistima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading