MEKEJN IZAŠAO IZ BOLNICE

Autor: Tanjug

Svet

17.12.2017

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se republikanski senator Džon Mekejn vraća kući u Arizonu nakon što je bio u bolnici, gde je primljen zbog nuspojava lečenja raka na mozgu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Mekejn

Tramp je novinarima rekao da je razgovarao sa Mekejnovom suprugom Sindi.

- Razumeo sam da će (Mekejn) doći ako nam bude trebala njegova pomoć, što se nadam se neće dogoditi - kazao je Tramp.

AP podseća da Senat ove nedelje treba da glasa o republikanskom nacrtu poreske reforme i da su republikanci obezbedili podršku senatora Marka Rubija sa Floride i Boba Krokera iz Tenesija, tako da bi trebalo da imaju dovoljno glasova.

Mekejnu (81) je dijagnostikovan tumor na mozgu sredinom jula, kada je i operisan.


Povodom poreske reforme, Tramp je rekao da će "svi biti na dobitku" ako se usvoji.

Republikanci u Predstavničkom domu i Senatu završili su u petak zajedničku verziju poreske reforme vrednu 15 hiljada milijardi dolara. 

O novom, zajedničkom predlogu poreske reforme oba doma Kongresa bi trebalo da glasaju početkom nedelje, a plan je da predsednik Tramp potpiše zakon pre Božića.

Predlogom reforme poreskog sistema predviđa se smanjenje poreza za 15 hiljada milijardi dolara u narednih 10 godina, povećanje nacionalnog duga za 1.000 milijardi dolara, navodi Glas Amerike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading