ZAJEDNIČKA MISIJA SUPERSILA: Rusi i Amerikanci dogovorili istraživanje Venere!

Autor:

Svet

21.11.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je postigla dogovor o istraživanju planete Venere u zajedničkoj misiji sa SAD-om, rekao je čelnik ruske svemirske agencije Roskosmos Dmitrij Rogozin u intervjuu kasno sinoć.

ZAJEDNIČKA MISIJA SUPERSILA: Rusi i Amerikanci dogovorili istraživanje Venere!

Foto: Tanjug/AP

- Dogovorili smo se s Amerikancima o zajedničkoj misiji na Veneri - rekao je Rogozin, dodajući da će zajedno lakše prihvatiti izazov i s ekonomskog i s tehničkog stajališta, navodi Index.

- Takve probleme je lakše rešavati zajedno korišćenjem talenata naših naučnika - rekao je Rogozin, ali nije naveo kada bi misija mogla biti pokrenuta.

Najbliži planetarni sused Zemlje, Venera je slične veličine kao naša planeta, ali je njena površina obavijena gustim oblacima, a zbog katastrofalnog efekta staklenika na površini je nekoliko stotina stepena Celzijusa.

Rusija je prvobitno najavila misiju na Veneri prošle godine, s preliminarnim datumima lansiranja između 2027. i 2029. Nedavno su Ujedinjeni Arapski Emirati takođe objavili svoju nameru da istraže tu planetu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading