LAVROV UPOZORIO ANKARU: Turska mora ozbiljno da shvati našu zabrinutost!

Autor:

Svet

19.11.2021

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ankara treba što ozbiljnije da shvati zabrinutost Moskve u vezi sa tursko-ukrajinskom vojno-tehničkom saradnjom, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom.

LAVROV UPOZORIO ANKARU: Turska mora ozbiljno da shvati našu zabrinutost!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Razmatrana je situacija u regionu sa akcentom na situaciju u Ukrajini. Ruska strana je naglasila da politika Kijeva na eskalaciju tenzija na jugoistoku zemlje, podstaknuta od zapadnih partnera, preti opasnom destabilizacijom situacije - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Takođe se ističe da je Rusija pozvala Tursku da "što ozbiljnije shvati našu zabrinutost u vezi sa tursko-ukrajinskom vojno-tehničkom saradnjom koja, između ostalog, doprinosi daljoj militarizaciji Ukrajine".

Ranije je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba izjavio da je Ukrajina kupila udarne dronove od Turske za "obuzdavanje" Rusije i zaštitu svoje teritorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading