BUDUĆA NEMAČKA VLADA NAJAVILA LEGALIZACIJU MARIHUANE

Autor:

Svet

19.11.2021

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri stranke koje će verovatno formirati sledeću nemačku vladajuću koaliciju složile su se da legalizuju prodaju kanabisa u rekreativne svrhe, objavili su nemački mediji.

BUDUĆA NEMAČKA VLADA NAJAVILA LEGALIZACIJU MARIHUANE

Foto: Pixabay

Socijaldemokrate levog centra (SPD), Zeleni i liberalne Slobodne demokrate (FDP) planiraju da "uvedu regulisanu prodaju kanabisa odraslima za potrebe konzumacije u licenciranim prodavnicama", navodi se u izveštaju zdravstvene grupe koji se citira u medijima.

Ovo obezbeđuje kontrolu kvaliteta, sprečava distribuciju kontaminiranih proizvoda i garantuje zaštitu maloletnika, navodi se u saopštenju.

Međutim, još nije jasno da li će i uzgoj kanabisa u Nemačkoj biti legalizovan.


Osim u medicinske svrhe, prodaja kanabisa je do sada bila zabranjena u Nemačkoj, iako su Zeleni i FDP posebno dugo zalagali za regulisanu trgovinu.

Koalicija namerava da u roku od četiri godine proceni uticaj zakona na nemačko društvo.

Legalizacija kanabisa bi jemačkoj mogla doneti više od 4,7 milijardi evra dodatnih prihoda godišnje, prema studiji Univerziteta u Diseldorfu. Nemačka ne bi samo dobila dodatne poreske prihode, već bi uštedela novac u sprovođenju zakona i pravosuđu.

Ali nemački policijski sindikati nedavno su upozorili verovatnu koaliciju da ne legalizuje drogu.

U međuvremenu, postoji težnja da pooštre propise o marketingu i sponzorstvu droga kao što su nikotin i alkohol.

- Stalno merimo propise prema novim naučnim saznanjima i shodno tome prilagođavamo mere zdravstvene zaštite - navodi se u izveštaju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading