VELIKA LONDONSKA STUDIJA O KORONI OTKRIVA: Delta plus se BRŽE ŠIRI, ali jedna stvar DAJE NADU!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

18.11.2021

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podvrsta delta soja AY.4.2 (poznata i kao delta plus) koja se širi Velikom Britanijom teže će da izazove simptomatsku kovid infekciju, pokazalo je istraživanje londonskog Imperijal koledža, uz napomenu da je broj slučajeva pao u odnosu na oktobar.

VELIKA LONDONSKA STUDIJA O KORONI OTKRIVA:  Delta plus se BRŽE ŠIRI, ali jedna stvar DAJE NADU!

Foto: www.profimedia.com

Studija Imperijal koledža, koja je objavljena danas, otkrila je da je prisustvo delta plusa veće za 12 odsto, ali je samo trećina inficiranih imala "klasične" kovid simptome, dok ih je kod originalnog delta soja imala polovina ispitanih, preneo je Rojters.

Veruje se da je AY.4.2 za nijansu zarazniji, ali dosad nije dao ozbiljnije posledice, niti je izbegao zaštitu od vakcina lakše nego orignalan delta soj.

- Deluje da je više zarazan, ali se čini da daje manje simptoma, što je dobra stvar - rekao je epidemiolog sa Imperijal koledža Pol Eliot.

Ova studija je pokazala da su buster doze smanjile rizik od infekcije delta sojem za 66 odsto, u poređenju sa osobama koje su primile dve doze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading