NATO PRETI PUTINU ZBOG UKRAJINE: Pažljivo pratimo šta se dešava na granici, spremni smo da REAGUJEMO!

Autor:

Svet

15.11.2021

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnoatlantska alijansa pažljivo prati šta se dešava na granici Rusije i Ukrajine i spremna je da reaguje na promenu situacije, saopštio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

- Pažljivo pratimo neobično kretanje ruskih trupa na granici sa Ukrajinom - rekao je Stoltenberg televiziji HBO, prenosi Sputnjik.

On je naglasio da je Alijansa "na oprezu" i da je spremna za svaki razvoj situacije.

U isto vreme generalni sekretar je priznao da je Ukrajina razočarana što ranije dato obećanje da će se pridružiti akcionom planu za članstvo u NATO "radi zaštite od Rusije" još uvek nije realizovano. Stoltenberg je objasnio da do članstva može doći samo u slučaju da svih 30 država-članica to podrže.

Američki mediji u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja "agresivnih dejstava" Rusije na granici sa Ukrajinom. Sa svoje strane, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading